Explózia ropovodu v Číne si vyžiadala najmenej 47 mŕtvych a 136 zranených!

NETKY.SK • 23 November 2013, 10:03 • 2 min
Explózia ropovodu v Číne si vyžiadala najmenej 47 mŕtvych a 136 zranených!

PEKING - Na minimálne 47 mŕtvych a 136 zranených sa dnes zvýšila bilancia obetí piatkového výbuchu ropovodu vo východnej časti Číny. Oznámila to agentúra Sinchua s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Prasknuté podzemné potrubie v prístavnom meste Čching-tao v provincii Šan-tung sa vznietilo a vybuchlo v čase, keď sa na ňom vykonávali opravárenské práce. Požiar, ktorý ochromil prevádzku na miestnom ropnom termináli, trval niekoľko hodín. Úrady vylúčili teroristický útok, no incident je stále predmetom vyšetrovania. 

Ropovod vedúci z mesta Čching-tao do neďalekého prístavu Wej-fang patrí čínskej štátnej ropnej a plynovej spoločnosti Sinopec so sídlom v Pekingu. Do prevádzky bol uvedený pred 27 rokmi. K výbuchu a následnému požiaru došlo v dôsledku rozsiahleho úniku ropných látok z poškodeného potrubia, ktoré kontaminovali približne 3000 metrov štvorcových morskej vody. 

Krízové tímy postavili v postihnutej oblasti bariéry v celkovej dĺžke troch kilometrov a použili asi desať ton dispergačných látok na likvidáciu následkov ekologickej katastrofy. Do oblasti bolo vyslaných aj 22 špeciálnych čistiacich lodí.

Vedenie spoločnosti Sinopec sa za tragický incident ospravedlnilo a prisľúbilo dôkladné vyšetrovanie celého prípadu.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies