Explózia plynu a plamene zranili 7 robotníkov, jeden je v kritickom stave

NETKY.SK • 12 December 2013, 18:30 • 2 min
Explózia plynu a plamene zranili 7 robotníkov, jeden je v kritickom stave

PLZEŇ - Sedem robotníkov utrpelo dnes zranenia, niektorí ťažké, pri výbuchu plynu v západočeskom meste Plzeň. K explózii, po ktorej vyšľahli až sedemmetrové plamene, došlo pri výmene uzáverov plynovodu v technologickej šachte, informoval server Novinky.cz s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu Hanu Štefflovú.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorcu krajskej záchrannej služby Václava Ondru pre server iDNES.cz utrpeli dvaja ľudia ľahšie zranenia, štyria vážne a siedmy zranený je po prevoze do nemocnice v kritickom stave. "K nehode došlo pri plánovanej rekonštrukcii plynovodu, ktorú pre nás realizuje dodávateľská firma," uviedol regionálny hovorca spoločnosti RWE Pavel Zajíc. Potvrdil, že zranení sú zamestnanci tejto firmy. Na mieste došlo podľa neho k technickej poruche a bez plynu sa dočasne ocitlo asi 1000 spotrebiteľov v okolí. Aj majitelia internetového pripojenia od PilsFree si budú musieť počkať na odstránenie poškodenia siete možno až niekoľko hodín. Podľa očitých svedkov bolo plyn cítiť v inkriminovanej lokalite už ráno. Tlaková vlna bola tak silná, že nadvihla kanálové poklopy v okruhu 500 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies