Explózia plynovodu v Poľsku si vyžiadala obete i zranených

NETKY.SK • 14 November 2013, 17:48 • 2 min
Explózia plynovodu v Poľsku si vyžiadala obete i zranených

VARŠAVA - Explózia plynovodu, ku ktorej došlo dnes v katastri obce Janków Przygodzki vo Veľkopoľskom vojvodstve na západe krajiny, si vyžiadala podľa informácií polície i hovorcu vojvodu tri obete. Ďalších desať ľudí je hospitalizovaných sčasti vo vážnom stave.

slovakia

left justify in out

Plamene, ktoré sa po výbuchu rozšírili na značné územie a sú viditeľné aj zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov, zachvátili nielen viac ako desať objektov, ale aj zalesnenú oblasť. Boj s požiarom, ktorého centrum zostáva pre mimoriadne vysoké teploty nedostupné, zvádzajú desiatky hasičov. Informuje o tom poľská spravodajská televízia TVN24.

Udalosť si vynútila evakuáciu množstva občanov z postihnutej oblasti. Zodpovední apelovali na motoristov, aby sa podľa možností lokalite vyhli, pretože sa tam tvoria kolóny, ktoré ďalej komplikujú prácu všetkých zložiek záchranného systému. Príčiny explózie zostávajú momentálne na úrovni špekulácií, objasní ich až vyšetrovanie za účasti expertov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies