Expiťovca Karola P. uznali za vinného zo štyroch prečinov

NETKY.SK • 13 Február 2014, 14:02 • 2 min
Expiťovca Karola P. uznali za vinného zo štyroch prečinov

BRATISLAVA - Karola P., považovaného v minulosti za vplyvnú osobu bratislavskej skupiny piťovcov, a ktorý vystupoval ako obžalovaný vo viacerých mediálne známych kauzách, uznal najnovšie Okresný súd Bratislava I za vinného zo štyroch prečinov.

slovakia

left justify in out

Na strane druhej, nižší súd upustil od uloženia súhrnného trestu s poukazom na právoplatný rozsudok Krajského súdu (KS) v Bratislave z 12. júna minulého roku, ktorý Karola P. odsúdil na podmienečný trest odňatia slobody v kauze bytovej mafie a jej šéfky Zuzany Znamenákovej. KS vtedy uznal obžalovaného Karola P. za vinného zo zločinu podvodu spolupáchateľstvom a odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere tri roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov.
      

V utorok 11. februára riešil Okresný súd Bratislava I štyri prečiny obžalovaného, a to prečin výtržníctva a prečin poškodzovania cudzej veci a pokus prečinu ublíženia na zdraví, ktorého sa mal v minulosti dopustiť v podniku Peoples. Ďalej prečin výtržníctva a prečin útoku na verejného činiteľa, ktorého sa mal dopustiť na Kamennom námestí, a dva prečiny útoku na verejného činiteľa, ktorého sa mal dopustiť zase v Petržalke. Zároveň súd rozhodoval v kauze zločinu marenia spravodlivosti. Toho sa mal dopustiť Karol P. v Ústave na výkon väzby v Bratislave, keď mal údajne ovplyvňovať svedka v kauze vraždy študenta Daniela Tupého.
      

"OS Bratislava I uznal obžalovaného K. P. vinným zo skutkov jeden až štyri obžaloby a rozhodol tak, že upustil od uloženia súhrnného trestu s poukazom na rozsudok OS Bratislava II zo dňa 4. júla 2012 v spojení s rozsudkom Krajského súdu v Bratislave zo dňa 12. júna 2013. Zároveň obžalovaného K. P. oslobodil spod obžaloby v skutku číslo päť, nakoľko nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý bol obžalovaný stíhaný. Obžalovaný sa vzdal práva podať odvolanie, prokuratúre plynie zákonná 15-dňová lehota od vyhlásenia rozsudku na prípadné podanie odvolania," uviedol dnes pre TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.
     

Karol P., niektorými médiami v minulosti považovaný za "trojku" v hierarchii piťovcov, v roku 2010 definitívne KS v Bratislave oslobodil zase spod obžaloby z vraždy Petra Klemana, ktorá sa odohrala v roku 2004 pred petržalským Boston pubom. Podľa jeho vtedajších vyjadrení pre médiá sa so skupinou už nestýka, venuje sa svojej rodine a práci v rodinnej firme.
      

Karol P. bol obžalovaný aj z uvedeného ovplyvňovania jedného zo svedkov v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Ovplyvňovania sa mal dopustiť vo väzbe. Karol P. to kategoricky odmietal. Svedok Milan L., ktorý bol pôvodne utajený a na vlastnú žiadosť sa dal odtajniť, je však pre súd a políciu známa firma - bol obžalovaný okrem iného z lúpežného prepadnutia a deliktov s drogami. Jednému z obžalovaných v kauze vraždy Tupého dokonca dlhoval peniaze. V súčasnosti prebieha s Milanom L. za lúpežné prepadnutie súd, na ktorý sa nedostavuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies