Expertíza rozhodne, či budú môcť vyhorený hotel Junior v Jasnej obnoviť

NETKY.SK • 2 November 2015, 14:04 • 2 min
Expertíza rozhodne, či budú môcť vyhorený hotel Junior v Jasnej obnoviť

JASNÁ – O tom, či vyhorený hotel Junior Jasná v Demänovskej doline obnovia alebo asanujú, rozhodne expertíza Výskumného ústavu zváračského v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Vzorky z hotela by mali odobrať v priebehu tohto týždňa. Pre agentúru SITA to potvrdil Karol Klobušický, predseda predstavenstva spoločnosti Hotely mládeže Slovakia, ktorá zariadenie prevádzkovala. Výsledok expertízy očakáva ešte do konca tohto roka. „Máme záujem obnoviť hotel, no veľa bude závisieť od vyjadrení viacerých inštitúcií,“ zdôraznil Klobušický s tým, že pre pokračovanie hotela musí najprv dať zelenú expertíza výskumného ústavu a následne aj rozhodnutie poisťovne, keďže hotel bol proti poškodeniu poistený. Okolnosti vzniku požiaru ako aj miera zavinenia sú stále predmetom vyšetrovania polície.
Niektorí zamestnanci hotela si už našli novú prácu. „S časťou sme sa dohodli na ukončení pracovného pomeru. Snažili sme sa byť dostatočne štedrí. Zamestnancom sme ponúkli prácu aj v našom hoteli v Piatrovej pri Vrútkach. Niektorí sa venujú stráženiu objektu, iní vybavujú kúpené pobyty, za ktoré musíme vrátiť klientom peniaze,“ zdôraznil Klobušický.


Pri požiari hotela prišiel 6. októbra o život jeden z ubytovaných hostí, 64-ročný muž z okresu Žilina. Záchranári z objektu evakuovali 135 ľudí. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Liptovskom Mikuláši začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Hotel úplne zhorel, rovnako aj veci ubytovaných hostí. Celková škoda je zatiaľ odhadnutá na najmenej štyri milióny eur.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona