Experti začali s historickou obnovou Svätého hrobu v Jeruzaleme

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 08:39 • 2 min
Experti začali s historickou obnovou Svätého hrobu v Jeruzaleme

JERUZALEM - Tím expertov začal v Jeruzaleme s rekonštrukciou miesta, kde bol podľa kresťanskej viery pochovaný Ježiš Kristus. Ide o prvú obnovu tohto miesta po viac ako 200 rokoch. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Práce, ktoré sa dnes začali, sú prvými svojho druhu od roku 1810 a mohli sa realizovať vďaka dohode medzi rímskokatolíckou cirkvou, gréckou pravoslávnou cirkvou a arménskou katolíckou cirkvou, ktoré spravujú jednotlivé sekcie Baziliky Svätého hrobu a svoje teritóriá si podľa agentúry AP žiarlivo strážia. V roku 2008 prerástol spor medzi gréckymi pravoslávnymi a arménskymi mníchmi do fyzickej potýčky.

 

Tentoraz duchovní odložili vzájomné spory, čo len svedčí o tom, že rekonštrukcia posvätného miesta je skutočne potrebná.

 

Vlani izraelská polícia budovu baziliky na krátko zatvorila po tom, ako ju pamiatkari označili za nebezpečnú, čo predstaviteľov troch kresťanských cirkví donútilo k spolupráci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies