Experti začali pátrať po posledných dvoch obetiach letu MH17

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 18:44 • 2 min
Experti začali pátrať po posledných dvoch obetiach letu MH17

HAAG - Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej havárie lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines na východnej Ukrajine sa po deviatich mesiacoch opätovne dostali k nepreskúmaným troskám zrúteného stroja, kde začali pátrať po zvyšných dvoch obetiach letu MH17. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Experti pod vedením Holandska podľa Reuters dúfajú, že v dosiaľ neprebádaných troskách havarovaného lietadla objavia pozostatky tiel zvyšných dvoch obetí.
     

Tie by sa mali nachádzať v jednej z dvoch oblastí s celkovou rozlohou 10 kilometrov štvorcových. Práve v týchto miestach došlo po havárii podľa vyšetrovateľov k najväčšiemu požiaru trosiek údajne zostreleného boeingu.
     

"Sú tam dve zhoreniská - jedno veľké a druhé malé -, kde predpokladáme, že nájdeme telesné pozostatky obetí," povedal pre agentúru Reuters vedúci holandskej vyšetrovacej misie Pieter-Jaap Aalbersberg.
     

Objasňovanie vlaňajšieho pádu Boeingu 777 na východnej Ukrajine museli experti prerušiť po tom, ako v tejto oblasti zintenzívneli boje medzi ukrajinskými vojakmi a proruskými separatistami.
     

"Teraz, keď sa frontová línia presunula, môžeme sa tam bezpečne dostať," uviedol Theo ten Haaf, veliteľ holandských vzdušných síl, poverený bezpečnosťou vyšetrovania. Haaf taktiež pre Reuters potvrdil, že oblasť neďaleko ukrajinskej dediny Petropavlivka je naďalej posiata nášľapnými mínami.
     

Medzinárodnému vyšetrovaciemu tímu, ktorý tvoria okrem Holandska aj zástupcovia Ukrajiny, Belgicka, Austrálie a Malajzie, sa doposiaľ podarilo identifikovať pozostatky tiel 296 ľudí, ktorí zahynuli pri vlaňajšej havárii lietadla smerujúceho z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. 
     

Pravdepodobne zostrelený stroj spoločnosti Malaysia Airlines zmizol z radarov nad východnou Ukrajinou 17. júla 2014. Incident neprežila žiadna z celkove 298 osôb na palube, zväčša holandských občanov. Zo zostrelenia lietadla sa vzájomne obviňujú ukrajinská armáda a proruskí separatisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies