Experti z USA odhadujú, že za rodinou na sviatky vycestuje rekordný počet ľudí

NETKY.SK • 18 December 2017, 06:00 • 2 min
Experti z USA odhadujú, že za rodinou na sviatky vycestuje rekordný počet ľudí

NEW YORK - Spojené štáty očakávajú, že tohtoročná vianočná sezóna na cestách, železniciach aj v leteckej doprave bude mimoriadne rušná. Odborníci predpovedajú, že za rodinou na sviatky vycestuje rekordný počet ľudí. Uviedla to najväčšia americká motoristická skupina AAA.

slovakia

left justify in out

Podľa správy AAA približne 107,3 milióna Američanov v období 23. decembra až 1. januára odcestuje z domu do vzdialenosti 80 a viac kilometrov. To je nárast o 3,1 % oproti predchádzajúcemu roku a najviac v histórii týchto záznamov. Ak sa tieto odhady potvrdia, bude to šiesty rok po sebe, keď počty ľudí, ktorí počas sviatkov vyrážajú na cestu, prekonajú nový rekord.

 

Ani drahší benzín s veľkou pravdepodobnosťou neovplyvní sviatočné cestovanie, skonštatoval viceprezident AAA Bill Sutherland. Dôvodom je silná ekonomika a rastúca dôvera spotrebiteľov. Najväčší podiel na tomto "sťahovaní národa" bude mať automobilová doprava, a to približne 90,7 %. Obchodníci s ropou pozorne sledujú tieto údaje, pretože aktivita na cestách sa odráža na dopyte po rope. AAA predpovedá, že v sledovanom období sa uskutoční 97,3 milióna motoristických výjazdov.

 

AAA ďalej očakáva nárast leteckej dopravy počas tohtoročnej vianočnej sezóny o 4,1 % na 6,4 milióna cestujúcich, najviac od roku 2004, keďže ľudia využívajú nižšie ceny leteniek. Skupina AAA na záver uviedla, že v roku 2017 sú motoristi v USA na najlepšej ceste prekonať rekord v počte najazdených kilometrov na amerických cestách.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies