Experti z našich ministerstiev budú chodiť na stáže do OECD

NETKY.SK • 18 August 2014, 14:54 • 2 min
Experti z našich ministerstiev budú chodiť na stáže do OECD

BRATISLAVA - Ministerstvá budú môcť vysielať svojich odborníkov na niekoľkomesačné stáže do Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD).

slovakia

left justify in out

Slovensko by malo s organizáciou podpísať memorandum o krátkodobých stážach expertov vlády v OECD. Návrh na podpis memoranda predložilo ministerstvo zahraničných vecí do medzirezortného pripomienkového konania.

 

Memorandum je podľa predkladacej správy primárne určené pre ústredné orgány štátnej správy. "Krátkodobé stáže expertov vlády SR v OECD by mali prispieť k posilneniu inštitucionálnych vzťahov, umožniť získať skúsenosti z práce v renomovanej medzinárodnej organizácii a podieľať sa na príprave jej výstupov, zvládnuť metodiku práce a podobne. Perspektívne môžu vytvoriť potenciál pre zamestnanie slovenských expertov v OECD," píše sa v návrhu na podpis memoranda. Stáže, ktoré by trvali od troch do šiestich mesiacov, by Slovensku mali pomôcť aj pri príprave na naše predsedníctvo v EÚ v druhej polovici roka 2016. Financovať ich budú jednotlivé ministerstvá, ktoré svojich expertov vyšlú. Podobné memorandá podpísalo OECD aj s inými členskými štátmi. 

 

Slovenská republika je etablovaným členom OECD so sídlom v Paríži od roku 2000. Slovenskí odborníci z rôznych úrovní ústredných orgánov štátnej správy sa v priebehu roka pravidelne zúčastňujú na aktivitách viac ako 200 výborov a pracovných skupín tejto organizácie. Získané poznatky potom využívajú pri tvorbe a realizácii národných sektorových politík Slovenskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona