Experti z Francúzska vyšetrujú v Argentíne príčiny zrážky vrtuľníkov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 19:10 • 2 min
Experti z Francúzska vyšetrujú v Argentíne príčiny zrážky vrtuľníkov

VILLA CASTELLI - Vyšetrovatelia z Argentíny a Francúzska prehľadali vo štvrtok vraky dvoch vrtuľníkov, ktoré sa v pondelok zrazili a zrútili v skalnatej oblasti v severnej Argentíne. Pri nehode zahynulo desať osôb, medzi nimi aj traja špičkoví francúzski športovci.

slovakia

left justify in out

Šéfka argentínskeho vyšetrovacieho tímu prisľúbila dôsledné vyšetrenie príčin nešťastia, ktoré si vyžiadalo aj životy plavkyne Camille Muffatovej, boxera Alexisa Vastina a jachtárky Florence Arthaudovej. "Momentálne prebieha dôkladné a vysoko profesionálne vyšetrovanie," povedala vo štvrtok pre agentúru Reuters Ana Pamela Suarezová, prezidentka národného Úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd.
     

V stredu pricestovali do provincie La Rioja aj štyria francúzski experti. Ich prioritnou úlohou je zistiť, či je za nehodou chyba pilotov alebo zlyhanie techniky. Helikoptéry sa zrazili v dobrom počasí vo vzduchu iba 400 metrov od miesta štartu a v plameňoch sa zrútili na zem. Zahynulo osem Francúzov a obaja argentínski piloti. Medzi obeťami boli účastníci reality šou "Dropped" a štáb francúzskej televíznej stanice TF1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies