Experti ukončili skúmanie klapky pochádzajúcej z letu MH370

NETKY.SK • 20 August 2015, 08:13 • 2 min
Experti ukončili skúmanie klapky pochádzajúcej z letu MH370

CANBERRA - Prvotné preskúmanie časti krídla Boeingu-777 leteckej spoločnosti Malaysian Airlines, let MH370, je ukončené a výsledky by mali byť už čoskoro zverejnené. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Tím pod vedením Francúzska, ktorý skúma klapku, zakončil prvú fázu svojich prác. Francúzske úrady budú v súčinnosti s Malajziou o výsledkoch informovať v dohľadnej dobe," uviedol Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy (ATSB).

 

Klapku objavili pri ostrove Réunion, ktorý je francúzskym závislým územím. Stav klapky naznačuje, že zrejme nedošlo k prudkému nárazu lietadla na hladinu. V takom prípade by sa totiž roztrieštila na oveľa menšie úlomky.

Lietadlo s celkovo 239 osobami na palube sa stratilo z radarov vlani v marci počas letu z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu. Predpokladá sa, že sa zrútilo do Indického oceánu vo vodách štátu Západná Austrália.

 

Predstavitelia Austrálie, Malajzie a Číny navrhli na začiatok septembra stretnutie v austrálskom hlavnom meste Canberra, kde by si vymenili relevantné informácie a prerokovali ďalší postup v pátraní po ostatných zvyškoch lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies