Experti si na jubilejnej konferencii vymieňali skúsenosti o nových trendoch v pašovaní cigariet

NETKY.SK • 15 Október 2015, 14:10 • 2 min
Experti si na jubilejnej konferencii vymieňali skúsenosti o nových trendoch v pašovaní cigariet

BRATISLAVA - Nelegálnemu obchodovaniu s tabakovými výrobkami sa venovala jubilejná 20. konferencia Task Group Cigerette v Bratislave, ktorá sa dnes končí. Experti na boj s pašerákmi cigariet si počas štyroch dní konania konferencie (12.-15. 10.) vymieňali skúsenosti, prehodnotili nové trendy v pašovaní cigariet v jednotlivých krajinách, ako aj na území celej Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

"Cieľom konferencie bolo nájsť a presadiť nové efektívne nástroje v boji proti nelegálnemu obchodovaniu s tabakovými výrobkami, redukovať ponuku pašovaných cigariet na vnútornom trhu EÚ a posilniť spoluprácu zložiek so zástupcami legálnych producentov tabakových výrobkov," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

 

Na konferencii sa zúčastnili experti z Interpolu, Europolu, Svetovej colnej organizácie (WCO), Hraničnej podpory misie pre Moldavsko a Ukrajinu (EUBAM) a ďalších. Vzhľadom na účasť odborníkov z tejto špecifickej oblasti a úroveň organizácie, patrí k prestížnym udalostiam na európskej úrovni. Organizátorom je každoročne Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF). Slovensko ako hostiteľská krajina malo početné zastúpenie expertov z Prezídia policajného zboru, Finančného riaditeľstva SR a Kriminálneho úradu finančnej správy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies