Experti nám predpovedajú v Soči tri medaily!

NETKY.SK • 31 Január 2014, 11:41 • 2 min
Experti nám predpovedajú v Soči tri medaily!

BRATISLAVA - Slovensko by podľa štúdie expertov spoločnosti PwC mohlo získať na zimných olympijských hrách v Soči (7. - 23. februára) tri cenné kovy. V medailovej bilancii krajín by skončilo na 19. mieste.

slovakia

left justify in out

Analýza PwC je založená na ekonometrickom modelovaní, testovaní historickej korelácie rôznych sociálno-ekonomických ukazovateľov a historických medailových úspechoch. Analýzu vypracovali pre 28 krajín, ktoré získali aspoň jednu medailu na uplynulých troch zimných olympijských hrách. Medzi premennými sú celkový hrubý domáci produkt, počet lyžiarskych stredísk na obyvateľa i špeciálne premenné pre krajiny s tradíciou zimných športov a hostiteľské štáty.

Podľa odhadov expertov by sa najlepšou medailovou bilanciou v Soči mali pochváliť reprezentanti USA, ktorí by mali vybojovať 35 cenných kovov. Na 2. mieste s 26 medailami by skončilo Nemecko, nasledujú Rusko (25), Kanada (23), Rakúsko (22), Nórsko (21), Čína (15), Švajčiarsko a Švédsko (po 10). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona