Experti finišujú s obchvatom Bratislavy, výsledky majú mať v najbližších dňoch

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:14 • 2 min
Experti finišujú s obchvatom Bratislavy, výsledky majú mať v najbližších dňoch

BRATISLAVA - Tím expertov finišuje s posúdením všetkých aspektov prípravy projektu obchvatu Bratislavy a jeho parametrov. Ich výstupy očakáva ministerstvo dopravy v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

"Ak experti nenájdu v projekte žiadne závažné pochybenia alebo nedostatky, minister Roman Brecely (#Sieť) je pripravený projekt podporiť," konštatovala hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká.

 

Brecely vytvoril tím expertov, aby posúdil doterajší priebeh prípravy obchvatu Bratislavy. Úlohou tímu je prejsť všetky body projektu od úvodnej štúdie uskutočniteľnosti až po schválenie koncesnej zmluvy.

 

Minister považuje obchvat za zmysluplný projekt, ale podľa Duckej nechce podceniť žiadny aspekt jeho prípravy a považuje za potrebné preskúmať, či tento dlhodobý záväzok neobsahuje skryté úskalia.

 

Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po Brecelyho predchodcovi Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty tzv. projektom verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vtedajšia vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies