Expert na premenlivé podmienky Danilo Petrucci vyhral preteky na francúzskom Le Mans

NETKY.SK • 12 Október 2020, 09:42 • 2 min
Expert na premenlivé podmienky Danilo Petrucci vyhral preteky na francúzskom Le Mans

LE MANS- V deviatych pretekoch tejto sezóny sa zrodil už siedmy víťaz. Taliansky "Rainmaster" Danilo Petrucci ovládol preteky na francúzskom Le Mans, na druhom mieste skončil brat španielskeho kráľa MotoGP Alex Marquéz, ktorý získal svoje prvé pódium v MotoGP.

slovakia

left justify in out

Famózne preteky, famózna sezóna

Veľká cena Le Mans začala smutne pre fanúšikov Valentina Rossiho, Rossi je známy svojimi schopnosťami jazdenia na vode ale hneď v tretej zákrute spadol a jeho preteky už tretíkrát po sebe skončili predčasne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

V úvode pretekov sa do čela dostali traja jazdci Ducati Danilo Petrucci, Andrea Dovizioso a Jack Miller. V priebehu mokrých pretekov sa odpútali na rozdiel 2,5 sekundy ale postupne ich začal sťahovať jazdec Suzuki Alex Rins. Rins nakoniec dobehol pretekárov Ducati ale v súbojoch o pódiové priečky spadol a šanca na víťazstvo sa mu rozplynula. Z pretekov taktiež musel odstúpiť nešťastný Jack Miller a možnosť boja o pódiové priečky sa otvorila pre Pola Espargara a Alexa Marquéza. Petrucci týchto súbojov využil a odpútal sa od ostatných na 2 sekundy a dominantným výkonom vyhral nedeľňajšie preteky. Dovizioso sa v závere trápil so zadnou pneumatikou a nakoniec obsadil až 4.priečku. Na druhom mieste sa umiestnil Alex Marquéz, ktorý podal naozaj fenomenálny výkon. šampión Moto2 nikdy nešoféroval motorku MotoGP na mokrej trati a nakoniec dokázal získať svoje prvé pódium v MotoGP. Poslednú pódiovú priečku obsadil Espargaro a líder šampionátu Fabio Quartararo skončil až na 8.mieste. Dobrá správa pre Quartarara bola, že jeho najblizší rivali Joan Mir a Maverick Viňaleš obsadili až priečky za ním.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies