Expert na doping: Mühlegg mal dostať stop už pred ZOH 2002

NETKY.SK • 11 December 2013, 17:08 • 2 min
Expert na doping: Mühlegg mal dostať stop už pred ZOH 2002

ŠTOKHOLM - Nemecký bežec na lyžiach reprezentujúci Španielsko Johan Mühlegg, ktorý pre doping prišiel o tri zlaté olympijské medaily, mal dostať stop už pred ZOH 2002 v Salt Lake City. Pre švédske médiá to uviedol antidopingový odborník Bengt Saltin.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry dpa existovalo podozrenie už ohľadne Mühleggovej prípravy na olympiádu 2002 a tak odborná skupina išla testovať lyžiara. "Oni si však neboli istí tým, ako vyzerá. Ak by už tam testovali správnu osobu, tak by ho chytili," citoval Saltina švédsky regionálny denník Vasterbottens-Kuriren a Folkbladet.

Ďalšej chyby počas hier sa dopustil neskúsený personál, ktorý síce odobral Mühleggovi krvnú vzorku, ale zabudli pritom odobrať povinnú močovú vzorku. Výsledky krvného testu tak boli anulované a naturalizovaný bežec na lyžiach tak mohol pokračovať v aktívnej činnosti. Neskôr však mal Mühlegg pozitívny krvný test na zakázanú dopingovú substanciu darbepoetín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies