Vo svete už bolo veľa pokusov v oblasti tvorby nových príchutí zmrzliny, Slováci sa však držali skôr tradičnosti. Až kým vynaliezavý kuchár neprišiel s touto novinkou!
O rôznych netradičných zmrzlinových experimentoch sa už hovorilo, nikdy sa to však netýkalo nás - Slovákov. Mohli by sme povedať, že sme skôr konzervatívnejšia krajina, ktorá si nové veci do svojich zvykov vpúšťa ťažšie. Istý šéfkuchár z Rajeckej doliny však vystúpil z komfortnej zóny a prišiel na trh s novinkou.
Ak máte radi huby, rozhodne si prídete na svoje. Teda za predpokladu, že si ich viete predstaviť aj v sladkom variante, pretože Vlado Lokšík z nich začal vyrábať zmrzlinu. Na tvorbe ideálneho receptu pracoval dva roky.
Šéfkuchár na to použil sušené dubáky, z ktorých si pripravil špeciálny cukrový sirup. Potom už postupoval ako pri výrobe štandardnej zmrzliny. Aby bola chuť vyváženejšia, pridal aj škoricu, čokoládu, med, trochu morskej soli a štipku čierneho korenia.
Vlado chce však svoju ponuku rozšíriť ešte o zdravšiu verziu hubovej zmrzliny, konkrétne z hlivy ustricovej. Ako sa takáto netradičná novinka u nás uchytí ukáže prebiehajúca letná sezóna.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies