Experimentovanie s príchuťami zmrzlín prišlo už aj k nám: Ochutnali by ste túto šialenosť?

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 14:10 • 2 min
Experimentovanie s príchuťami zmrzlín prišlo už aj k nám: Ochutnali by ste túto šialenosť?

Vo svete už bolo veľa pokusov v oblasti tvorby nových príchutí zmrzliny, Slováci sa však držali skôr tradičnosti. Až kým vynaliezavý kuchár neprišiel s touto novinkou!

slovakia

left justify in out

O rôznych netradičných zmrzlinových experimentoch sa už hovorilo, nikdy sa to však netýkalo nás  - Slovákov. Mohli by sme povedať, že sme skôr konzervatívnejšia krajina, ktorá si nové veci do svojich zvykov vpúšťa ťažšie. Istý šéfkuchár z Rajeckej doliny však vystúpil z komfortnej zóny a prišiel na trh s novinkou.

 

Ak máte radi huby, rozhodne si prídete na svoje. Teda za predpokladu, že si ich viete predstaviť aj v sladkom variante, pretože Vlado Lokšík z nich začal vyrábať zmrzlinu. Na tvorbe ideálneho receptu pracoval dva roky.

 

Šéfkuchár na to použil sušené dubáky, z ktorých si pripravil špeciálny cukrový sirup. Potom už postupoval ako pri výrobe štandardnej zmrzliny. Aby bola chuť vyváženejšia, pridal aj škoricu, čokoládu, med, trochu morskej soli a štipku čierneho korenia.

 

Vlado chce však svoju ponuku rozšíriť ešte o zdravšiu verziu hubovej zmrzliny, konkrétne z hlivy ustricovej. Ako sa takáto netradičná novinka u nás uchytí ukáže prebiehajúca letná sezóna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies