Experiment: Zdravý muž pil Coca Colu 30 dní, toto sú následky

NETKY.SK • 28 December 2016, 20:07 • 2 min
Experiment: Zdravý muž pil Coca Colu 30 dní, toto sú následky

LOS ANGELES - George Prior sa rozhodol pre experiment, ktorý otestuje vplyv sladkého nápoja na jeho zdravie. Počas 30 dní vypil denne 10 plechoviek Coca Coly

slovakia

left justify in out

George má 50 rokov, stravuje sa prevažne zdravo, mäso kombinuje so zeleninou, pije čistú vodu a občas si dá trochu mlieka. Pred experimentom navštívil lekára, ktorý mu potvrdil jeho stopercentné zdravie.

 

"Počas experimentu si budem robiť záznamy o telesných zmenách. Mám váhu na meranie hmotnosti, monitor krvného tlaku aj monitor glukózy v krvi, takže budem presne vedieť čo pri zmene stravy zažíva moje telo,“ povedal. "Zdá sa vám to ako malá zmena? Desať plechoviek Coca Coly je len 1400 kalórií navyše.“

 

Na deviaty deň pribral takmer štyri kilá. "Necítim sa dobre a som unavený. Celý deň sa cítim plný, a nemám chuť do jedla,“ opisoval svoje pocity na prvých dňoch.

 

Na 15. deň Georgeov telesný tuk stúpol o 5 %. Na 21. deň si už nedokázal zapnúť džínsy a sťažoval sa na bolesti hlavy. "Cítim sa omnoho ťažší a rozhodne sa necítim dobre,“ konštatuje.

Na konci experimentu George pribral 12 kg a jeho telesný tuk vyskočil o 65 %.

 

"Chcel som, aby ľudia prehodnotili množstvo cukru v ich strave. Musia si byť vedomí reálnych a veľmi škodlivých účinkov cukru na ich zdravie,“ vysvetlil.


"Deti by Colu nemali vôbec piť. Ale ani džúsy. Viem, že to bude ťažké vysvetliť ich rodičom, pretože si myslia, že je to len čerstvá ovocná šťava ale nie, je v nich veľa cukru a preto deťom tak chutia. Deti nielenže cukor nepotrebujú ale dokonca im škodí,“ dodáva. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies