Expanzia automobilky Škoda pokračuje, v Číne otvorila už tretiu továreň!

NETKY.SK • 26 Október 2013, 06:22 • 2 min
Expanzia automobilky Škoda pokračuje, v Číne otvorila už tretiu továreň!

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto urobila ďalší krok k svojmu ambicióznemu plánu predávať v Číne pol milióna áut ročne.

slovakia

left justify in out

V juhočínskom meste Ning-po začala vyrábať zmodernizované modely Superb, ku ktorým na budúci rok pridá aj novú generáciu Octavií. Je to už tretí závod v Číne, v ktorom sa vyrábajú škodovky, konštatuje na svojej internetovej stránke český portál iDNES.cz.

"Náš odbyt v Číne chceme v budúcnosti zvýšiť na viac ako 500.000 vozidiel ročne. Do polovice roka 2014 rozšírime lokálnu výrobu na šesť modelov, a na to potrebujeme ďalšie kapacity. Nový závod Ning-po so svojím vysokým štandardom kvality a ekológie k tomu prispeje významnou mierou," povedal šéf firmy Winfried Vahland .

Čína je už pre Škodu Auto najväčším trhom. Česká automobilka pôsobí v ázijskej krajine od roku 2007. Časy strmého rastu predaja sa však už skončili. Za 9 mesiacov, od januára do septembra 2013, sa predaj modelov Škoda v Číne znížil o 2,3 % na 177.000 áut. Automobilka pokles vysvetľuje postupnou výmenou modelov. Napríklad v Číne sa stále predáva len druhá generácia Octavie, zatiaľ čo v Európe už tretia.

V novom závode sa budú vyrábať škodovky spoločne s ďalšími vozidlami automobilky Volkswagen. Nemecký koncern sa chystá v Číne rozšíriť výrobu, stavia nové továrne a v rámci stratégie mieri do vnútrozemia krajiny. Zameriava sa pritom na obrie aglomerácie, aj na "menšie" metropoly s počtom obyvateľom rádovo v miliónoch.

Ning-po leží zhruba 150 kilometrov južne od mesta An-tching v aglomerácii Šanghaja. Továreň má celkovú kapacitu 300.000 vozidiel ročne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies