Exmoderátor Rasťo Žitný je na slobode: Odsedel si iba rok!

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 15:51 • 2 min
Exmoderátor Rasťo Žitný je na slobode: Odsedel si iba rok!

TRENČÍN – Exmoderátor Rasťo Žitný je na slobode. Rozhodla o tom dnes samosudkyňa Okresného súdu v Trenčíne v Nemocnici pre obvinených a odsúdených a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Trenčíne. Skúšobnú dobu určila na jeden rok.

slovakia

left justify in out

Podľa samosudkyne Žitný spĺňal podmienky na prepustenie z výkonu trestu, poukázala tiež na jeho kladné hodnotenie počas výkonu trestu. Podmienečné prepustenie odporučil aj okresný prokurátor s tým, že navrhol podmienku na spodnej hranici sadzby. Prokurátor i Žitného advokát Ladislav Kuruc sa vzdali možnosti odvolania.

Žitného odsúdili za smrť päťročného Tomáša Žilavého pri autonehode v júli 2008. Okresný súd v Malackách mu vymeral 2,5-ročný trest, krajský súd ho následne zmiernil na dva roky v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Žitný nastúpil do väzenia 18. apríla 2012.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona