Exministri Miklós a Izák majú na krku žalobu pre škody, ktoré napáchali nečinnosťou po kalamite v Tatrách

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 18:05 • 2 min
Exministri Miklós a Izák majú na krku žalobu pre škody, ktoré napáchali nečinnosťou po kalamite v Tatrách

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol obžalovať dvoch bývalých ministrov životného prostredia Lászlóa Miklósa (SMK) a Jaroslava Izáka (SNS).

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že nedovolili vyťažiť spadnuté drevo z najprísnejšie chránených tatranských dolín Tichá a Kôprová po veternej kalamite v roku 2004. Vo svojom najnovšom vydaní o tom informuje týždenník Plus 7 dní.

 

"Úradu špeciálnej prokuratúry bol doručený spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Dozorujúci prokurátor po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe," povedala pre Plus 7 dní hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Oboch stíhajú od roku 2012, keď proti nim vzniesli obvinenie pre ohrozenie a poškodenie životného prostredia a v prípade Jaroslava Izáka aj pre marenie úlohy verejným činiteľom, píše týždenník.

 

Bývalí šéfovia rezortu mali nečinnosťou spôsobiť, že sa v Tatrách premnožil lykožrút. Lesníci tvrdia, že ak by sa drevo vyťažilo, škoda by nebola taká veľká, drevo sa tiež mohlo ďalej využiť. Miklós svoje rozhodnutie pre Plus 7 dní obhajoval. Obvinenie označil za vykonštruované, majú byť za ním ľudia s vyššími záujmami. Exministrom hrozí osem rokov za mrežami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona