Exministra hospodárstva obvinili v súvislosti s privatizáciou paroplynu

NETKY.SK • 15 Marec 2012, 12:49 • 2 min
Exministra hospodárstva obvinili v súvislosti s privatizáciou paroplynu

Exministra hospodárstva obvinili v súvislosti s privatizáciou paroplynu - Slovensko Bývalého ministra hospodárstva a podpredsedu vlády Pavla R. obvinil vyšetrovateľ špecializovaného tímu Prezídia Policajného zboru z podvodu.

slovakia

left justify in out

img

Bývalého ministra hospodárstva a podpredsedu vlády Pavla R. obvinil vyšetrovateľ špecializovaného tímu Prezídia Policajného zboru z podvodu. Obvinenie z 13. marca súvisí z vyšetrovaním kauzy Gorila. TASR o tom informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Alexander Bíró.
      Pavol R. ako bývalý člen vlády podľa neho nesie podiel na nevýhodnej privatizácii Paroplynového cyklu a na škode, ktorá vďaka tomu mala vzniknúť Slovenským elektrárňam. "Trestnou činnosťou mala byť spôsobená za obdobie minimálne rokov 2005 a 2006 škoda v prospech jednej súkromnej spoločnosti vo výške minimálne 42.024.305,94 eura (1,26 miliardy Sk)," informoval Bíró s tým, že Pavlovi R. hrozí v prípade dokázania viny päť až 12 rokov väzenia. 
      Prokurátor ďalej informoval, že dozor nad zachovávaním zákonnosti v tomto prípade bude vykonávať prokurátor odboru ekonomickej kriminality Úradu špeciálnej prokuratúry. Ten aktuálne skúma vyšetrovací spis a uznesenie o vznesení obvinenia. Podľa Bíróa rozhodne, či postup vyšetrovateľa pri začatí trestného stíhania a vznesení obvinenia bol v súlade so zákonom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona