Exminister vnútra Bujar Nishani zložil prezidentský sľub

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 06:39 • 2 min
Exminister vnútra Bujar Nishani zložil prezidentský sľub

Exminister vnútra Bujar Nishani zložil prezidentský sľub - Politika Bývalý albánsky minister vnútra Bujar Nishani sa v utorok ujal funkcie prezidenta krajiny. Informovala o tom agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

img

Bývalý albánsky minister vnútra Bujar Nishani sa v utorok ujal funkcie prezidenta krajiny. Informovala o tom agentúra Associated Press.
      "Európske Albánsko je to, čo naši občania očakávajú. Európske Albánsko je cestou vpred a našim konečným cieľom," uviedol 45-ročný Nishani pri inaugurácii.
      Nishani, ktorý je považovaný za blízkeho spojenca konzervatívneho premiéra Saliho Berishu, nahradil vo funkcii doterajšiu hlavu štátu Bamira Topiho. Stal sa tak šiestym albánskym prezidentom od pádu komunizmu v roku 1990.
      Parlament zvolil Nishaniho za prezidenta 11. júna. K zvoleniu došlo až na štvrtý pokus po tom, ako rokovania medzi vládnou Demokratickou stranou a opozíciou nepriniesli konsenzus na obojstranne prijateľnom kandidátovi. V 140-člennom zákonodarnom zbore získal Nishani podporu 73 poslancov, na zvolenie mu stačilo 71 hlasov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies