Exmanželka zavraždeného Romana Deáka neprišla na súd, neprevzala predvolanie

NETKY.SK • 23 Február 2015, 17:33 • 2 min
Exmanželka zavraždeného Romana Deáka neprišla na súd, neprevzala predvolanie

BANSKÁ BYSTRICA - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes pokračovalo hlavné pojednávanie so siedmimi obžalovanými, ktorých špeciálna prokuratúra viní zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 – Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a tiež zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

slovakia

left justify in out

Údajný šéf gangu sýkorovcov Róbert Lališ, známy pod prezývkou Kýbel, je na úteku, rovnako ako Martin Biháry, prezývaný Rus. Koná sa voči nim ako ujdeným. Ďalší obžalovaný Jozef Roháč, nazývaný Potkan, požiadal senát ŠTS, aby pojednával v jeho neprítomnosti a neskôr to isté urobil aj Alojz Kromka, známy ako Lojzo Čistič.
     

Na lavici obžalovaných sedí trojica - Ivan Cupper, prezývaný Vinco-Vincko, Marek Trajter a Martin Kováč. Posledný menovaný, ktorý čelí obžalobe z účasti na vražde Romana Deáka a členstva v zločineckej skupine, hneď v prvý deň megaprocesu (20.1.) urobil vyhlásenie o svojej vine.
     

Pred senátom ŠTS mala dnes vypovedať exmanželka zavraždeného Deáka Sofia M., v súčasnosti manželka exministra hospodárstva. Ako však konštatoval predseda senátu, neprevzala si predvolanie. Vypovedal tak iba hoteliér Ľuboš V., ktorý v spomínaných rokoch robil riaditeľa bratislavského hotela Junior, kde chodievali aj sýkorovci. Hotel mali v prenájme bratia Diničovci.
     

"Eda aj Roba som bral ako svojich šéfov. Ja som sa staral o hotel, to bola pre mňa priorita, aby zarábal peniaze. Vážili si to. Ľudia si mysleli, že koľko toho vlastnia, ale oni mali veľa nehnuteľností len v nájme. Hotel mali prenajatý na 30 rokov," uviedol svedok.
     

S Robertom Diničom začal tráviť viac času po smrti Eduarda. "Robo bol pre mňa človek, ktorý, keď mi niečo povedal, tak som to urobil. Všetko sa týkalo hotela. Počul som, ako povedal, že urobí všetko pre to, aby našiel vrahov svojho brata, ktorí ho tak hnusným a špinavým spôsobom zabili. Obidvaja boli na seba naviazaní," spomínal Ľuboš V.
     

Potvrdil, že do hotela chodili viacerí sýkorovci, ich šéfa Róberta Lališa, ktorý je dnes na úteku, si pamätá ako slušného hosťa. Ak vraj aj mali sýkorovci nejaký konflikt s bratmi Diničovcami, "určite nie v hoteli alebo v bare". Kto mohol mať motív na vraždu Diničovcov, nevedel presne uviesť.
     

Oboch bratov zavraždili v roku 1998, Eduarda v máji a Roberta v októbri. Za plánovaním ich vraždy mal stáť Róbert Lališ s komplicmi, ktorí sedia na lavici obžalovaných.
     

"O vražde Deáka neviem nič," konštatoval svedok. Podľa obžaloby si likvidáciu Deáka mal objednať Marek Trajter.  "Neviem, nepoznám Mareka Trajtera, ale počul som o ňom, že je šikovný podnikateľ – z jednej koruny vie urobiť dve," uzavrel Ľuboš V.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies