Exmanželka sa chcela pomstiť exministrovi, oboch poslali do väzenia

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 11:40 • 2 min
Exmanželka sa chcela pomstiť exministrovi, oboch poslali do väzenia

LONDÝN - Zdiskreditovaného bývalého britského ministra energetiky Chrisa Huhna odsúdili dnes na osem mesiacov väzenia za to, že klamal polícii v prípade prekročenia povolenej rýchlosti.

slovakia

left justify in out

V bizarnom prípade nevery a odplaty, ktorý zaujal pozornosť britskej verejnosti, udelil súd rovnaký trest aj jeho exmanželke, prominentnej ekonómke Vicky Pryceovej, informovala tlačová agentúra Reuters.

Huhne (58) bol pred škandálom považovaný za možného budúceho lídra liberálnych demokratov, koaličných partnerov vládnucich konzervatívcov.

Manželia v roku 2003 nepravdivo informovali políciu, že Vicky Pryceová riadila Huhnovo vozidlo, keď ho zachytila rýchlostná kamera. Politik sa tak vyhol zákazu jazdiť autom. Incident bol dlho rodinným tajomstvom, až kým Huhne v roku 2010 neopustil manželku kvôli milenke.

Pryceová (60) následne prezradila podvod dvom novinám, na lavici obžalovaných sa však ocitla aj sama - napriek polročnej snahe nájsť s novinármi spôsob, ako príbeh zverejniť bez toho, aby ju to poškodilo.

Obaja obžalovaní sedeli v súdnej sieni počas vynesenia rozsudku vedľa seba, no ani sa na seba nepozreli. "Spadli ste z veľkej výšky," povedal sudca exministrovi, zatiaľ čo Pryceovú podľa neho hnala "neúprosná túžba po odplate".

Huhne odstúpil z postu ministra energetiky vo februári 2012, keď ho spolu s exmanželkou obvinili z marenia spravodlivosti. Veľkú časť minulého roka strávil nákladným zápasom o zamietnutie žaloby. Po celý čas trval na svojej nevine, v januári však v deň začiatku procesu Britániu prekvapil, keď sa napokon priznal. Pryceová až do konca trvala na tom, že Huhne ju k činu prinútil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies