Exmanželka nového amerického prezidenta Ivana Trumpová chce byť veľvyslankyňou v Prahe

NETKY.SK • 14 November 2016, 06:39 • 2 min
Exmanželka nového amerického prezidenta Ivana Trumpová chce byť veľvyslankyňou v Prahe

NEW YORK - Ivana Trumpová, bývalá manželka čerstvo zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, chce poslúžiť svojej pôvodnej vlasti a stať sa veľvyslankyňou USA v Česku. Uviedol to dnes denník The New York Post s tým, že miliardárova prvá manželka to Trumpovi povedala sama.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Bola by to skvelá voľba," uviedol na sociálnej sieti Twitter v reakcii hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček, ktorého cituje webový spravodajský server Novinky.cz. Trump sa ujme najvyššieho úradu v januári.

 

"Navrhnem, aby som sa stala veľvyslankyňou v Českej republike," citoval denník 67-ročnú Trumpovú. "Pochádzam odtiaľ, čeština je mojím materinským jazykom a každý ma tam pozná. Som dosť známa aj vo svete, nielen v Amerike. Napísala som tri knihy, ktoré boli preložené do 25 jazykov," vyhlásila Trumpová.

 

Trumpová je podľa denníka pripravená pomôcť svojmu bývalému manželovi vo funkcii a implementovať jeho politiku vrátane deportácie migrantov. "Potrebujeme imigrantov, sú fantastickí. Je ale zlé, keď 18-ročné mexické dievča prejde cez hranice, porodí v americkej nemocnici a jej dieťa sa automaticky stane americkým občanom," domnieva sa Trumpová.

 

Rodáčka zo Zlína, zaslobodna Zelníčková, sa za Donalda Trumpa vydala v roku 1977; vtedy to bolo už jej druhé manželstvo. Rozviedli sa v roku 1992, o rok neskôr si Trump vzal Marlu Maplesovú, s ktorou sa po šiestich rokoch tiež rozviedol. Jeho súčasná manželka a budúca prvá dáma USA je Melania, pôvodom zo Slovinska.

 

Trumpová, bývalá profesionálna lyžiarka, má s Trumpom tri deti - Donalda (38), Ivanku (35) a Erika (32).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies