Exmanželka na Borga vytiahla viaceré špinavosti, finále Wimbledonu 1981 mal odohrať na kokaíne

NETKY.SK • 8 December 2015, 11:25 • 2 min
Exmanželka na Borga vytiahla viaceré špinavosti, finále Wimbledonu 1981 mal odohrať na kokaíne

BRATISLAVA - Legendárny švédsky bývalý tenista Björn Borg bol monštruózne závislý od kokaínu, pod vplyvom tejto drogy odohral aj finále Wimbledonu 1981 proti Američanovi Johnovi McEnroovi a nedosiahol šiesty triumf v rade na londýnskej grandslamovej tráve. V biografii to napísala severanova talianska exmanželka Loredana Bertéová. Úryvky priniesli viaceré weby, napríklad Marca či Dagospia.

slovakia

left justify in out

"Začiatkom 90. rokov bol kokaínom beznádejne posadnutý, stal sa hrozbou pre okolie. V Miláne išiel po ulici a pýtal si drogu od každého okoloidúceho. Nezáležalo mu na reputácii či konzekvenciách," uviedla speváčka vo svojej spomienkovej knihe a pridala charakteristiky "bábka v slnečných okuliaroch, stratený prípad, ruina".

Bertéová otvorene popísala aj problémy dvojice v sexuálnom živote: "V snahe oživiť iskru mi Björn navrhol, že by som mala vliezť do postele s ním aj inými ľuďmi. Chcel odo mňa orgie, ale mňa tá myšlienka znechucovala. Prenajal si celé poschodie hotela v Palm Springs a zaplnil ho prostitútkami. Osobne volal na recepciu a požiadal o prísun ľahkých dievčat. Bolo mi z toho zle. Viaceré prišli v kožušinách a s bičmi. Snažil sa ma presvedčiť, aby som sa pridala, vraj musím urobiť krok vpred a mentálny posun. Odišla som." Bertéová pripomenula aj Borgov samovražedný pokus z roku 1989 a priznala perfídne hry vrátane nabádania k tzv. ruskej rulete.

Teraz 65-ročná speváčka Bertéová sa za Borga vydala v septembri 1989, rozviedli sa v roku 1993. Päťdesiatdeväťročný štokholmský rodák Borg je niekdajším lídrom svetového rebríčka, nazbieral 11 singlových grandslamových titulov, svoju kariéru ukončil už vo veku 26 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies