Exmanažér žiada od VW stovky miliónov eur za svoje vynálezy

NETKY.SK • 3 September 2016, 13:20 • 2 min
Exmanažér žiada od VW stovky miliónov eur za svoje vynálezy

WOLFSBURG - Zlé správy nemajú pre Volkswagen (VW) konca.

slovakia

left justify in out

Nemecká spravodajská televízna stanica N24 informovala, že Wolfgang Schreiber, bývalý šéf značiek koncernu Bentley a Bugatti, zažaloval VW vo veci nedostatočného ohodnotenia svojich vynálezov a teraz od neho žiada vyplatenie niekoľkých sto miliónov eur.

 

Exmanažér žiada od svojho bývalého zamestnávateľa sumu, ktorá je najvyššia v oblasti zamestnávateľ – zamestnanec v dejinách krajiny.

 

Schreiber, promovaný strojár, prevzal v roku 1996 v koncerne vývoj prevodoviek a zabezpečil, že sa nová technológia mohla začať využívať v praxi. Ide o dvojspojkovú prevodovku (DSG).

 

VW si na túto prevodovku zabezpečil viaceré patenty. Schreiberovo meno sa na viacerých listinách patentovému úradu uvádza ako meno vynálezcu. Podľa zákona o odmeňovaní zamestnancov nie je vynálezca dostatočne ocenený len funkčným platom. Má nárok na ďalšie primerané finančné ohodnotenie.

 

Prevodovka DSG je mimoriadne úspešná. Volkswagen ňou vybavil už viac ako štyri milióny svojich vozidiel. Schreiber ponuku vedenia koncernu, že mu dodatočne vyplatí 20 miliónov eur, odmietol. Žalobu podal na koncern na Krajinskom súde v Mníchove.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies