Exmajster sveta Abbagnale sa vyhýbal dopingovým testom, dištancovali ho na 16 mesiacov

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:15 • 2 min
Exmajster sveta Abbagnale sa vyhýbal dopingovým testom, dištancovali ho na 16 mesiacov

RÍM - Bývalý svetový šampión vo veslovaní Vincenzo Abbagnale dostal za vyhnutie sa trom dopingovým testom trest zákazu činnosti na 16 mesiacov, takže nebude štartovať na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Antidopingový výbor Talianskeho olympijského výboru vyriekol verdikt v prípade, ktorý vyvstal 1. februára, keď Abbagnale vynechal aj tretí mimosúťažný test počas tréningového kempu v Sabaudii.


Dvadsaťtriročný Talian, ktorý sa stal v roku 2013 v kórejskom Čchungdžu po boku Lucu Parlata a kormidelníka Enrica D´Aniella majstrom sveta v disciplíne dvojveslica s kormidelníkom, sa vyhovoril, že na odobranie vzorky nebol k dispozícii pre dopravnú nehodu. Jeho trest vyprší 19. októbra 2017.


Zaujímavosťou je, že post prezidenta Talianskej veslárskej federácie zastáva otec dopingového hriešnika Giuseppe Abbagnale, ktorý je dvojnásobným olympijským šampiónom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona