Exkomunikovali ľudí z Wir sind Kirche,dôvodom však nebol Bezák

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 13:16 • 2 min
Exkomunikovali ľudí z Wir sind Kirche,dôvodom však nebol Bezák

BRATISLAVA - Innsbrucký biskup Manfred Scheuer konštatoval exkomunikáciu predsedníčky platformy Wir sind Kirche, ktorá sa zastala odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka Marthu Heizerovú.

slovakia

left justify in out

Dôvodom exkomunikácie však nie je kauza Bezák, ale to, že sa pokúšala sláviť omše bez prítomnosti vysväteného katolíckeho kňaza. Ľudia z organizácie Wir sind Kirche pomáhali pri organizácii petície na podporu Róberta Bezáka. Bývalý predsedajúci názorovej platformy Hans Peter Hurka bol jedným z iniciátorov petície a v apríli sa snažil podpisy pod medzinárodnú petíciu za rehabilitáciu arcibiskupa Róberta Bezáka odovzdať zástupcom Apoštolskej nunciatúry na Slovensku v Bratislave.

 

Heizerová bola zvolená za predsedníčku platformy Wir sind Kirche 5. apríla 2014. Spolu s ňou bol exkomunikovaný aj jej manžel. Manželia Heizerovci vo svojom stanovisku, ktoré uverejnili na webovej stránke platformy Wir sind Kirche, povedali, že mimosúdny proces ani jeho výsledok neakceptujú. Je podľa nich len ďalšou príčinou na to, aby sa s ešte väčšou silou zasadzovali za reformu Katolíckej cirkvi. Insbruckému biskupovi vyjadril podporu viedenský kardinál Christoph Schönborn. 

 

Wir sind Kirche je medzinárodné hnutie, ktorého vznik odštartovala petícia rakúskych katolíkov v roku 1995. Petíciu podpísalo viac ako dva milióny ľudí. Cieľom hnutia je reforma rímskokatolíckej cirkvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona