Exkluzívny úlovok organizátorov, v Bystrici sa predstavia zlatí z OH v Riu

NETKY.SK • 19 Január 2017, 10:20 • 2 min
Exkluzívny úlovok organizátorov, v Bystrici sa predstavia zlatí z OH v Riu

BANSKÁ BYSTRICA - Tradičná výškarská šou Banskobystrická latka (BBL) vo svojom 23. vydaní ponúkne exkluzívnu kvalitu. Na Štiavničky 8. februára prídu obaja zlatí medailisti z olympijských hier v Riu de Janeiro. Kanaďan Derek Drouin zavíta do Banskej Bystrice v premiére, Španielka Ruth Beitiová už tretíkrát.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Drouin má povesť muža s pevnými nervami a úspešného na významných súťažiach. Spravidla triumfuje, aj keď nebýva výrazným favoritom. Tak to bolo na MS v Pekingu 2015, odkiaľ si odniesol zlato a rovnako aj na OH v Riu 2016. Bez 4 cm dvojmetrový Drouin má v zbierke aj dva cenné bronzy - z OH 2012 a MS 2013. Práve po moskovských MS 2013 viedla jeho cesta na Slovensko, keď vyhral Atletický most v Dubnici nad Váhom v rekorde podujatia - 233 cm vtedy skočil na prvý pokus.

"Na mítingoch neštartuje často, o to bude jeho premiéra na BBL vzácnejšia. Vlani skákal len na dvoch podujatiach Diamantovej ligy. Na Štiavničkách ho čaká niečo nové, bude to jeho halová premiéra v Európe a tiež prvé predstavenie na halovom výškarskom mítingu s hudbou. V halovej sezóne 2017 bude skákať len u nás a potom na Millrose Games v New Yorku 11. februára. Jeho banskobystrický súboj s Američanom Kynardom bude výnimočnou udalosťou halovej sezóny," informovali organizátori BBL v tlačovej správe.

Nestarnúca 37-ročná Beitiová bola svetovou jednotkou roka 2016 nielen na základe víťazstva na OH, ale triumfovala aj na ME v Amsterdame a tiež aj v prestížnom seriáli Diamantovej ligy. Stala sa Európskou atlétkou roka 2016 a tiež figuruje v nominácii na prestížne ocenenie Laureus Sports Awards v kategórii Návrat roka. "Halovú sezónu začala, ako sa patrí. Na mítingu v Santanderi prekonala výkon roka 195. Pred BBL sa predstaví 25. januára v nemeckom Cottbuse. Pod Urpínom už skákala v roku 2009 (druhá so 198 cm) a potom v roku 2015 (štvrtá so 194). Beitiová prežíva nie druhú, ale možno tretiu športovú mladosť a stále má vysoké ciele. Sú nimi triumfy na halovom európskom vrchole v Belehrade a potom v lete na majstrovstvách sveta v Londýne. Práve zlato z MS v jej bohatej zbierke chýba. Zatiaľ 15-krát v kariére skočila dva metre a viac," uviedli banskobystrickí organizátori na adresu Beitiovej.

RTVS druhýkrát v histórii odvysiela z BBL na Dvojke priamy prenos od 18.30 h. Dvadsiaty tretí ročník Banskobystrickej latky bude v stredu 8. februára 2017 prvým podujatím 2. ročníka Medzinárodnej výškarskej tour. O celkových víťazoch a držiteľoch prémie 5000 USD sa rozhodne na druhom podujatí - Beskydskej laťke v Třinci v sobotu 11. februára.

Podujatie BBL sa koná v rámci aktivít Banskej Bystrice ako Európskeho mesta športu v roku 2017. Vstupenky sa začnú predávať 25. januára na adrese Dukla Banská Bystrica u pani Náhlovskej v čase od 8.00 do 15.00 h v cene 10 eur.

Zatiaľ potvrdené mená na BBL 2017:

MUŽI
Derek Drouin (Kan.)
Erik Kynard (USA)
Donald Thomas (Bah.)
Matúš Bubeník (SR)
Lukáš Beer (SR)

ŽENY
Ruth Beitiová (Šp.)
Levern Spencerová (Sv. Luc.)
Ana Šimičová (Chor.)
Emma Greenová (Švéd.)
Inika McPhersonová (USA)
Tatiana Dunajská (SR)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies