EXKLUZÍVNE Weiss vypadol z reprezentácie, právnik: Vlado vozidlo neriadil, polícia ho šikanuje

NETKY.SK • 3 Október 2016, 08:57 • 2 min
EXKLUZÍVNE Weiss vypadol z reprezentácie, právnik: Vlado vozidlo neriadil, polícia ho šikanuje

BRATISLAVA – Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss má podľa televízie JOJ problémy s políciou. Nášmu portálu netky.sk sa podarilo získať exkluzívnu výpoveď futbalistovho obhajcu JUDr. Juraja Kuráňa Csc., ktorý tieto informácie vyvracia.

slovakia

left justify in out

Podľa TV JOJ zastavila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky dnes pred 7:00 ráno na Rázusovom nábreží v Bratislave. Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške. "Dnes pred siedmou hodinou bol z dôvodu podozrenia spáchania priestupku zastavený vodič na Mercedes G," informuje hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Miháliková.

 

Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozerá, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu. Podľa televízie JOJ vozidlo šofeŕoval Vladimír Weiss. Hliadka ho ešte ráno previezla na policajnú stanicu, kde mu podľa informácií TV JOJ hrozila cela policajného zaistenia.

 

Podľa našich exkluzívnych informácií, nie je pravda, že by vozidlo viedol slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss. Jeho obhajca Juraj Kuráň bol prítomný na výsluchu Vladimíra Weissa na polícii pre netky.sk povedal: „S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré dnes večer odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena.“ 

 

Podľa Weissovho právnika a výpovedí viaerých očitých svedkov, slovenský futbalový reprezentant vozidlo neriadil. "Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissov ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť,že Vladimír Weiss vozidlo neriadil," povedal pre netky.sk Juraj Kuráň a dodal: "Vzhľadom na skutočnosť, že ide o pokračujúce nezákonné, arbitrárne a šikanózne konanie a postup vyšetrovateľov a službukonajúcich policajtov, využijem všetky právne nástroje na ochranu zákonných a ústavných práv môjho klienta, ktoré sú aj naďalej v tejto chvíli porušované pokračujúcim nezákonným zadržaním pána Vladimíra Weissa mladšieho."

 

 

Kozák s Weissom nepočíta

 

Tréner SR Ján Kozák z Weissovými službami v októbri už nepočíta. "Pokiaľ ide o Vlada Weissa, snažili sme sa s ním spojiť, nepodarilo sa nám to. Máme informáciu, že by mal prísť v priebehu krátkeho obdobia. Veľmi rád sa s ním porozprávam. Rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii. Na svoju prácu potrebujeme pokoj a čisté hlavy. Uvidíme, ako to vyšetrovanie potom dopadne. Potom môžeme urobiť ďalšie závery. Vlada mám veľmi rád, vždy bol kľúčový a užitočný hráč a mužstvu veľakrát pomohol," povedal kormidelník na tlačovej konferencii po zraze národného tímu. 


Weiss je hráčom katarského klubu Al-Gharafa, figuroval v nominácii trénera Kozáka na blížiace sa zápasy proti Slovinsku (v sobotu 8. 10. o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. 10. o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Slovensko reprezentoval na MS 2010 aj ME 2016. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona