Exkluzívne VIDEO z premiéry: Prvý slovenský komiksový film Parralel láme srdcia!

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 15:16 • 2 min
Exkluzívne VIDEO z premiéry: Prvý slovenský komiksový film Parralel láme srdcia!

BRATISLAVA – V stredu večer (30. mája) bol v kinách do života uvedený prvý slovenský komixový film s názvom Parralel, ktorý vznikal dva roky v česko-slovenskej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Celý film nakreslil sám režisér, animátor a scenárista Matyas Brych. Pracoval 12 až 14 hodín denne vyše dva roky, pričom nakreslil okolo 13-tisíc obrázkov. Na filme v postprodukcii, ktorú zvládli za rekordný čas – 6 dní (pred premiérou) spolupracovali producent a výkonný producent Patrizio Gente a Vladimír Kriško, režisér postprodukcie a spoluproducent.

 

Parralel je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Hlavný hrdina filmu Parralel prisľúbi svojej žene, slávnej spisovateľke fantasy príbehov pre deti, ktorá tragicky umiera, že dokončí jej posledný príbeh pre ich milovanú dcérku. Ale zasiahnutý obrovskou stratou sa sám stáva súčasťou príbehu. Príbeh inšpirovaný udalosťami je sondou do života muža, ktorý všetko stratil, okrem vôle žiť a prežiť. V príbehu je mnoho dojemných momentov, ktoré viackrát rozplakali publikum. 

 

„Je to skôr obrazové vyjadrenie môjho vnútra, dá sa povedať obrazne. Takže sa budete pozerať do mojej duše,“ povedal tesne pred premiérou Brych. „Nie je tam žiadna veľká inšpirácia nejakými DC komiksami, nie je to super hrdinský film, nie je to ani vyložene manga alebo anime, je to prosto animák, tak ako som ho uchopil ja,“ dodal.

 

Film vznikal na Slovensku v Bratislave, Košiciach a Svidníku a v Českej republike a má dĺžku 82 minút.

 

Viac zo zákulisia sa dozviete vo videu:

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies