Exkluzívne VIDEO priamo územia Islamského štátu: 34 ženám a deťom sa podarilo uniknúť

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 10:13 • 2 min
Exkluzívne VIDEO priamo územia Islamského štátu: 34 ženám a deťom sa podarilo uniknúť

BAGDAD – Na kameru sa podaril zachytiť úžasný moment, kedy sa 34 ľuďom podarilo uniknúť brutálnemu režimu Islamského štátu v severnom Iraku.

slovakia

left justify in out

Britskej televíznej stanici Channel 4 sa podarilo preniknúť do tajnej siete, ktorá operuje na hore Sinjar a organizuje úteky ľudí z územia okupovaného Islamským štátom.

 

Toto územie bolo napadnuté IS v auguste 2014 a tisíce žien a malých detí bolo nútených pracovať v otroctve a konvertovať na Islam. Tí, ktorí odmietli boli zmasakrovaní.

 

Program s názvom „Útek pred Islamským štátom“, nasleduje miestneho právnika Khaleela, ktorý zhromaždil tím ľudí, ktorí pomáhajú uneseným ženám a deťom dostať sa do bezpečia.

 

Channel 4 dostal bezprecedentný prístup do prednej línie celej misie a podarilo sa im na kameru zachytiť moment, kedy 34 ľudí prešlo za dva dni cez územie Islamského štátu až ku Khaleelovu tímu.

 

 

Avšak aj šťastný príbeh má niekedy zlý koniec. Šesť týždňov po záchrannej akcii Islamský štát zmasakroval veľký počet väzňov z mesta, z ktorého ženy s deťmi utiekli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona