Exkluzívne VIDEO: Policajný zásah proti ozbrojenému expolicajtovi!

NETKY.SK • 6 August 2014, 11:58 • 2 min
Exkluzívne VIDEO: Policajný zásah proti ozbrojenému expolicajtovi!

BRATISLAVA – Polícia po 11 hodinách vyjednávania pred šiestou ráno ukončila zásahom obliehanie domu v Liptovskom Mikuláši, kde sa ukrýval expolicajt Ján Antoška (31).

slovakia

left justify in out

Ako informoval riaditeľ tlačového odboru MV SR Ivan Netík, expolicajt na akýkoľvek pohyb policajtov pred zásahom reagoval streľbou, vyjednávanie nebolo účinné. Preto sa rozhodli pre zásah, na ktorom sa zúčastnilo 55 policajtov z Útvaru osobitného určenia a zásahových jednotiek zo Žiliny a Prešova.

 

 

Po vstupe do domu policajti zistili, že muž sa zabarikádoval v podkroví a nechce sa vzdať. Použili teda donucovacie prostriedky – vhodili tam dymovnice. Keď muž schádzal po schodíkoch z podkrovia, stále strieľal na policajtov. Vtedy ho postrelili do ruky, privolaní záchranári mu okamžite poskytli prvú pomoc. V dome je teraz pyrotechnik, pretože tam boli plynové fľaše, takže ich musí obzrieť. Potom urobia vyšetrovatelia obhliadku miesta. 

 

Na expolicajta Jána Antošku bol podľa Netíka už na súd podaný návrh obžaloby v prípade štyroch lúpeží so zbraňou. V ďalších štyroch prípadoch lúpeží a dvoch krádeží sa pripravuje vznesenie obvinenia. Pre nočnú udalosť mu môže pribudnúť obvinenie z pokusu o zabitie policajta, o streľbu na ďalších policajtov a možno aj verejné ohrozenie. 

 

 

V obliehanom dome zaistili dva pyrotechnické predmety

 

​Z obliehaného domu v Liptovskom Mikuláši, kde sa ukrýval 31-ročný expolicajt Ján Antoška, zaistil policajný pyrotechnik dva pyrotechnické predmety. „Zaistili sme dve pyrotechnické stopy, ktoré budú zaslané na kriminalistickú expertízu,“ povedala pre agentúru SITA žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Polícia zatiaľ bližšie nešpecifikovala, o aké predmety ide. Pyrotechnickú prehliadku domu ukončili, ale policajti stále pokračujú v obhliadke miesta činu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies