EXKLUZÍVNE VIDEO: Legenda slovenského boxu Ján Zachara oslávil významné jubileum!

NETKY.SK • 7 September 2018, 12:15 • 2 min
EXKLUZÍVNE VIDEO: Legenda slovenského boxu Ján Zachara oslávil významné jubileum!

Bratislava -Organizátori akcie Sídliskový Boj III. pripravili na počesť nášho olympijského víťaza Janka Zacharu a jeho krásneho životného jubilea akciu s názvom - Našemu olympijskému víťazovi v boxe Jankovi Zacharovi pri príležitosti jeho 90-tych narodenín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V petržalskej  Engerau Aréna  sa stretlo množstvo významných osobnosti zo slovenského a zahraničného boxu, aby si uctili 90. výročie  tejto žijúcej legendy.

 

Organizátori pripravili pre návštevníkov, ako aj ctených hostí bohatý sprievodný program.

 

Návštevníci sa mohli prísť pozrieť na Krst knihy o Jankovi Zacharovi alebo  sa pozrieť na boxerské zápasy: Výber Janka Zacharu proti výberu Českej republiky .

 

V exkluzívnom videu sme vyspovedali Jána  Zacharu, Milana Kňažka, Dušana Bučka, Svätoslava Todorova, Svatopluka Žačeka a mnohých ďalších.

 

Viac sa dozviete vo videu:

 

Ján Zachara začal boxovať ako 16-ročný v trenčianskej sokolovni.

 

V roku 1946 získal titul majstra Slovenska v mušej váhe, v tom istom roku obliekol československý reprezentačný dres na Všeslovanských majstrovstvách v Prahe.

 

Na OH 1952 zdolal na ceste do finále postupne Švéda Akeho Wärnströma, Kórejca Seo Byeong-rana, Maďara Jánosa Erdeia a v semifinále Johna Leichsinga z JAR.

 

Vo finále ho čakal favorizovaný Talian Sergio Caprari, po vyrovnanom boji získal zlato  na Olympijských hrách v 1952.Bol prvým slovenským olympíjskym víťazom v boxe.

 

Reprezentoval  nás na troch majstrovstvách Európy 1949, 1955 a 1959.

 

Kariéru ukončil v roku 1959, usadil sa v Dubnici nad Váhom.

 

Pôsobil ako tréner, pod jeho vedením získalo družstvo boxerov Spartaka SMZ Dubnica tri tituly majstrov Československa (1969, 1971, 1972)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies