EXKLUZÍVNE VIDEO: Elán pripravuje veľkolepú oslavu, polstoročnicu na scéne oslávi novým albumom a jubilejným turné

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 10:00 • 2 min
EXKLUZÍVNE VIDEO: Elán pripravuje veľkolepú oslavu, polstoročnicu na scéne oslávi novým albumom a jubilejným turné

BRATISLAVA - Najúspešnejšia československá rocková kapela Elán oslávi v tomto roku 50 rokov od svojho založenia. K jubileu pripravuje veľkolepé turné Elán 50 rokov Tour 2018, ale aj veľké prekvapenie pre všetkých hudobných nadšencov v podobe nového albumu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Turné odštartujú open-air koncerty v amfiteátroch na Slovensku, potom sa Elán presunie pod strechu najväčších športových a koncertných hál. O možnosť vidieť legendu poslednýkrát naživo neprídu ani priaznivci z Česka, práve u našich susedov Elán plánuje odohrať záverečné vystúpenie.

 

Okrem množstva koncertov aj pekný darček

Tento rok Elán k jubilejným narodeninám pripravuje aj darček v podobe 15. štúdiového albumu. Prvým avízom je skladba Pavla Jursu Ľúbim ťa, premiéru mala počas finálového večera súťaže Miss Slovensko. Skladbe sa darí aj na youtube kanáli, kde má vyše 1,3 milióna zhliadnutí. Na albume s pracovným názvom Najvyšší čas sa bude podieľať niekoľko významých textárov a autorov hudby. 

 

img

 

"Sme v rokovaní s Rudolfom Horňákom, Števom Bugalom a ďalšími, ešte to nie je uzavreté, takže ťažko povedať, ako to bude presne vyzerať. Čo sa dá, nahráme a potom stabilizujeme," prezradil Ján Baláž. "Medzi textármi sa objavia mená ako Boris Filan, Ľuboš Zeman, Juraj Soviar, Miro Jurika, Paľo Jursa či Marián Brezáni," prezradil Jožo Ráž.

 

Zaspomínať si na dávne časy je miestami pre kapelu celkom náročné

Zaujímavosťou je aj spomienkový videoseriál, ktorý podrobne mapuje históriu Elánu. Od apríla ho kapela prezentuje aj na svojom oficiálnom profile na Facebooku. S ďalšími spolupracovníkmi ho pripravuje Oskar Lehotský, jeden z mála historikov modernej slovenskej populárnej hudby. Okrem trojice protagonistov v doposiaľ zverejnených častiach videoseriálu účinkujú aj Juraj FarkašZdeno Baláž z prvej slávnej profesionálnej zostavy, ktorí už dlhoročne žijú v USA, resp. v Austrálii.

 

img

 

"Ja mám so spomínaním dosť problémy. To, čo bolo, to pre mňa nebolo, ja žijem pre tento okamih a ešte tri dni dopredu a dúfam, že to tak bude aj naďalej," priznal frontman kapely Jožo Ráž. "Je to naozaj náročné zaspomínať si na tie roky, lebo 50 rokov naozaj ubehlo, ale na tie základné veci sme si spomenuli. Dokonca sme našli, a práve v tom seriáli sú uverejnené aj rôzne dokumenty, nielen fotografie, ale aj dokumenty o tom, ako sme si zarábali na nástroje a rôzne takéto artefakty," doplnil Patejdl.

 

Príprava na turné je v plnom prúde

Kapela skúša repertoár a zároveň pracuje v štúdiu na nových piesňach. Eláni aj ich manažér a producent Michal Čimera sľubujú veľkú šou. Začína nadrozmerným pódiom so svetelnými a laserovými efektmi, led obrazovkami a špičkovým zvukom. "Do playlistu sme zaradili 29 piesní z celej našej dráhy, zastúpené budú všetky naše vydané albumy," unisono uviedla na stretnutí s médiami v stredu trojica protagonistov Jožo Ráž, Ján Baláž, Vašo Patejdl.

 

 

Termíny slovenských koncertov Elán 50 rokov Tour 2018:


28. augusta – Amfiteáter Banská Bystrica
8. septembra – Amfiteáter Prešov
15. septembra – Amfiteáter Trnovce, Myjava
26. októbra – Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
9. novembra – Tipsport Aréna, Žilina
16. novembra – Zimný štadión Zvolen
23. novembra – Steel Aréna Košice
30. novembra – Zimný štadión Trenčín

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies