Exkluzívne FOTO Elizabeth Taylor: Doposiaľ nezverejnené zábery!

NETKY.SK • 28 November 2013, 07:54 • 2 min
Exkluzívne FOTO Elizabeth Taylor: Doposiaľ nezverejnené zábery!

NEW YORK - Rodina americkej herečky Elizabeth Taylor pre magazín People odhalila dosiaľ nezverejnené súkromné fotografie.

slovakia

left justify in out

Príbuzní tvrdia, že ju zobrazujú tak, ako ju takmer nikto nepoznal, s ľahkosťou a prirodzenosťou. Autorom momentiek je herečkin blízky priateľ, herec Roddy McDowall. "Bol jediný, kto mohol zachytiť skutočne úprimné obrázky mojej mamy," povedal syn hollywoodskej hviezdy Christopher Wilding.

Fotografie ukazujú mnohé miesta a momenty, kde sa herečka objavila spolu so svojimi deťmi, napríklad nakrúcanie filmu Kleopatra z roku 1963, Medzinárodný filmový festival Cannes, ale aj chvíle strávené v Mexiku či Švajčiarsku. Vyrastať ako syn filmovej legendy bolo podľa slov Wildinga niečo úžasné, čo pripomínalo život v cirkuse. Päťdesiatosemročný Wilding však dodal, že kdekoľvek v danej chvíli žili, jeho mama "vynaložila veľké úsilie, aby vytvorila stabilný rodinný život" pre svoje štyri deti, ktoré zbožňovala. 

Keďže Taylor bola aktívna v boji proti ochoreniu AIDS, rodina sa rozhodla zverejniť zábery pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS, ktorý je stanovený na 1. decembra. Herečka sa v roku 1985 stala spoluzakladateľkou organizácie amfAR, ktorá sa zaoberá výskumom AIDS a v roku 1991 založila vlastnú The Elizabeth Taylor AIDS Foundation (ETAF) s podobným zameraním. 

Pre magazín People zároveň členovia rodiny porozprávali aj o osobných spomienkach na hviezdu. Pamätajú si na ňu ako na matku, ktorá sa rada smiala, obdivovala svoje šperky a hrala sa s nimi. "Bola veľmi osobná a prirodzená a otvorená," povedala o herečke vnučka Laela Wilding. Pravnuk Finn McMurray, si zase zaspomínal na časy, keď spolu v posteli jedli pukance a pozerali všetky filmy, v ktorých Taylor hrala, od Kleopatry, cez National Velvet (1944), až po mnohé iné, ktorých súčasťou nebola. "Bola s ňou veľká zábava. Začal som si uvedomovať, aké úžasné veci dokázala. Naozaj ma inšpirovala," povedal 15-ročný McMurray. O herečke sa podobne vyjadril aj jej vnuk Quinn Tivey, ktorý ako fotograf zhotovuje portréty HIV pozitívnych ľudí, čím pomáha nadácii ETAF. "Babka sa nestarala o to, čo si o nej ktokoľvek myslel. Robila to, čo pokladala za správne," vyjadril obdiv k hviezde 27-ročný Tivey. Na starej mame si vraj najviac cenil jej odvahu a nebojácnosť. Ako uviedol Christopher Wilding, herečka neváhala a nebála sa konfrontovať kohokoľvek, kto bol netolerantný alebo posudzoval iných ľudí. 

Elizabeth Taylor sa narodila 27. februára 1932. Začínala ako detská herečka, ktorá sa v dospelosti preslávila svojou krásou a talentom. Považujú ju za jednu z najlepších herečiek takzvanej hollywoodskej zlatej éry. Získala dva Oscary za herecké výkony v snímkach Butterfield 8 (1960) a Kto sa bojí Virginie Woolfovej? (1966), pričom na ďalšie tri ceny ju nominovali. V roku 1993 jej Akadémia udelila Jean Hersholt Humanitarian Award. Preslávila sa aj ako Kleopatra v spomínanom rovnomennom historickom filme. V súkromnom živote mala za sebou osem manželstiev, z toho dve s Richardom Burtonom. Zomrela 23. marca 2011, pochovali ju na slávnom losangeleskom cintoríne Forest Lawn. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona