Existujú vážne argumenty pre pravidlá na riadený bankrot štátov

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:41 • 2 min
Existujú vážne argumenty pre pravidlá na riadený bankrot štátov

Existujú vážne argumenty pre pravidlá na riadený bankrot štátov

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka slovenskej vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) si naďalej myslí, že je potrebné zahrnúť mechanizmus riadenej reštrukturalizácie štátnych dlhov do nových pravidiel hospodárskeho riadenia v Európskej únii (EÚ). Reagovala tak na informácie v zahraničnej tlači, že v záverečnom dokumente pracovnej skupiny pripravujúcej reformu pravidiel nie je žiadna zmienka o takomto postupe.
Podľa Radičovej zatiaľ existuje iba pracovná verzia materiálu, o ktorom budú diskutovať lídri EÚ budúci týždeň v Bruseli. "Vždy je na summite možnosť ďalšieho dotvorenia, doplnenia a ja som presvedčená, že keď sa k takémuto riešeniu pridalo už aj samotné Grécko, je to minimálne vážny argument a vážne posolstvo zakomponovať takéto riešenie do dokumentu," uviedla po dnešnom stretnutí so šéfom českého Senátu Přemyslom Sobotkom.
Podľa šéfky vládneho kabinetu nešlo v prípade návrhu pravidiel pre riadený bankrot štátov vo finančných ťažkostiach podobných súčasnej situácii v Grécku len o iniciatívu Nemecka a Slovenska, ale "podstatne širšieho spektra krajín". "Prvá správa bola prednesená ústne na ostatnom summite a bola skôr rámcová. Dohoda bola na ďalšie dopracovanie tohto dokumentu," doplnila slovenská premiérka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies