Existuje miesto kde je viac baktérií ako na záchodovej mise: Budete prekvapení!

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 11:31 • 2 min
Existuje miesto kde je viac baktérií ako na záchodovej mise: Budete prekvapení!

BRATISLAVA - Aj vy patríte k ľuďom ktorí si nesadnú na hociktorú záchodovú misu? Budete prekvapení, ale je miesto kde sa nachádza oveľa viac baktérií.

slovakia

left justify in out

Asi nikto by nepovedal, že práve posilňovňa je miestom, kde sa nachádza veľké množstvo baktérií. Vo chvíli, keď sa chytíte rukoväti činiek a strojov, dotýkate sa obrovského množstva baktérií. A to práve tých fekálnych, ktoré sa nachádzajú v ľudských výkaloch.

 

Britská spoločnosť FitRated takto vyšetrila celkom dvadsaťsedem rôznych povrchov. Na bežiacom páse bolo 74-krát viac fekálnych baktérií ako na záchodovej doske verejného WC. Najhoršie boli rukoväte činiek, kde bolo baktérií dokonca 362-krát viac ako na verejnej toalete.

 

Takéto množstvo baktérií môže spôsobiť kožnú infekciu. Ak by ste sa náhodne dotkli úst, môžete dostať oveľa vážnejšie choroby. "Ak nie je zariadenie v posilňovni riadne umyté, tak sa na ňom môžu množiť baktérie. Tak isto to platí pri podávaní rúk so spotenými ľudmi," uviedla Chelsea Freeburnová zo spoločnosti FitRated v rozhovore pre denník The Mail.

 

Preto platí pravidlo, vždy po cvičení si poriadne umyť ruky. Veľký pozor si tiež treba dať pri cvičení na jedenie a pitie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona