Eximbanka SR podporuje exportné aktivity Slovenských energetických strojární od svojho vzniku

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:20 • 2 min
Eximbanka SR podporuje exportné aktivity Slovenských energetických strojární od svojho vzniku

BRATISLAVA - Eximbanka SR podporuje exportné aktivity spoločnosti Slovenské energetické strojárne (SES) nepretržite od svojho vzniku v roku 1997. Uviedli to dnes pre TASR z odboru biznis-developmentu a marketingu Exportno-importnej banky Slovenskej republiky v reakcii na piatkové (31. 3.) vyjadrenia Daniela Častvaja zo spoločnosti Energetický a průmyslový holding (EPH).

slovakia

left justify in out

"Tak, ako spomína nový akcionár, spoločnosť SES si prešla v poslednom období neľahkým vývojom, ktorý Eximbanka SR sledovala a čakala na ukončenie daného procesu. Úlohou Eximbanky je podporovať exportné aktivity a preberať riziko primárne zahraničných trhov. Základom tohto predpokladu je však ekonomicky zdravý slovenský subjekt," dodala v stanovisku Eximbanka.

 

Riaditeľ marketingu a komunikácie EPH Daniel Častvaj 31. marca 2017 informoval, že EP Industries, a. s., (EPI) sa stala majoritným akcionárom SES. EPI v minulosti podľa neho poskytla spoločnosti SES významný objem finančných prostriedkov, a to vo výške viac ako 80 miliónov eur. Len vďaka ním mohla SES prežiť. Časť pohľadávky voči SES bola teraz zo strany EPI kapitalizovaná.

 

Firma SES sa však aj naďalej podľa Častvaja nachádza v extrémne zložitej situácii a jej ďalší osud bude závisieť od prístupu Eximbanky. "Bohužiaľ, tento finančný ústav v poslednej dobe sťažuje podmienky pre podporu vývozu realizovaného spoločnosťou SES, čo priamo ohrozuje ďalšiu existenciu tejto tlmačskej firmy, ktorá je významným exportne orientovaným zamestnávateľom, s významným podielom kvalifikovanej, technologicky vyspelej produkcie," dodal Častvaj.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies