Exhibičný zápas Rusko - Kanada zrejme na Červenom námestí

NETKY.SK • 26 Január 2012, 08:15 • 2 min
Exhibičný zápas Rusko - Kanada zrejme na Červenom námestí

Exhibičný zápas Rusko - Kanada zrejme na Červenom námestí - Hokej Ruskí organizátori robia všetko  preto, aby sa exhibičný hokejový zápas medzi zbornou a Kanadou uskutočnil na Červenom námestí. V Moskve prebehne prestížny súboj pri príležitosti osláv 40.

slovakia

left justify in out

img

Ruskí organizátori robia všetko  preto, aby sa exhibičný hokejový zápas medzi zbornou a Kanadou uskutočnil na Červenom námestí. V Moskve prebehne prestížny súboj pri príležitosti osláv 40. výročia slávnej hokejovej série medzi ZSSR a javorovými listami, ktorá prelomila v roku 1972 športovú bariéru počas "studenej vojny".
      Nezabudnuteľná osemzápasová séria, v ktorej si zmerali po prvý raz sily najlepší hráči zo Sovietskeho zväzu a zámorskej NHL, skončila triumfom kolísky hokeja. Kanada vyhrala štyri zápasy, Rusko tri a jeden skončil nerozhodne. V poslednom zápase 28. septembra 1972 v Moskve vyhrali hostia 6:5, keď 34 sekúnd pred koncom dal Paul Henderson azda najslávnejší gól v hokejovej histórii. Na ceste späť do zámoria odohrala vtedy Kanada ešte jeden duel, v ktorom remizovala s niekdajším Československom 3:3.
      Ruský minister športu Vitalij Mutko pre agentúru RIA Novosti potvrdil, že zraz hokejistov na exhibičný duel pod holým nebom je naplánovaný na 26. februára. Medzi kanadskými reprezentantmi by nemal chýbať ani spomínaný Henderson, pozvánky dostali aj bývalý kapitán tímu Phil Esposito, či Wayne Gretzky.
      Hokejové oslavy v ruskej metropole chce využiť premiér Vladimír Putin na rozhovory s predstaviteľmi NHL ohľadne uvoľňovania hráčov zo zámorskej profisúťaže pre OH 2014 v Soči.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies