Exhibície a spomienky na Demitru prekonali očakávania

NETKY.SK • 24 August 2014, 10:10 • 2 min
Exhibície a spomienky na Demitru prekonali očakávania

BRATISLAVA - Exhibičná séria so spomienkou na Pavla Demitru medzi hokejovými výbermi Slovak Stars a St. Louis Blues Alumni prekonala všetky očakávania.

slovakia

left justify in out

Zimné štadióny v Poprade, Trenčíne i Bratislave praskali vo švíkoch, zaplnené hľadiská aplaudovali hviezdam ľadových plôch minulosti i súčasnosti. Z arén odchádzali spokojní fanúšikovia i samotní priami aktéri.


"Dnešok predčil všetky moje očakávania. Dúfal som, že vypredaný bude jeden z duelov v Poprade alebo Trenčíne a v Bratislave príde šesť až osem tisíc divákov. Návštevnosť však všetko prekonala," hovoril po sobotňajšom zápase v Bratislave jeden z organizátorov exhibície Peter Šťastný. Všetky tri duely sa skončili výhrami Slovak Stars v samostatných nájazdoch, ako to už v takýchto dueloch býva, v riadnom hracom čase sa súboje skončili remízou. "Boli to exhibičné zápasy, výsledok a víťazstvo bolo tým posledným v ich hierarchii. Diváci videli šou a spomínali na Paľa Demitru. Ľudia pochopili, o čo išlo. Nikto návštevu nemohol oľutovať," uviedol Peter Šťastný, ktorý vysoko ocenil herné zručnosti jednotlivých aktérov. 


Pre člena Siene slávy NHL i IIHF bolo najsilnejším momentom celého turné trenčianske sledovanie predpremiéry filmu o Pavlovi Demitrovi, s ktorým prežil veľa pekných chvíľ. "Bolo to emotívne, silné a dobre urobené. Ľudia nezabudnú, čo Paľo zanechal, preto bude večne žiť. Je to krásny príklad patriota, veľkého talentu a vzácneho človeka. Škoda, že už nie je medzi nami. Počas krátkeho života urobil viac ako iní za desať životov," doplnil Peter Šťastný. 


V dvoch dueloch v Trenčíne a Bratislave korčuľovali na ľade štyria členovia hokejovej rodiny. Okrem Petra aj jeho brat Anton a synovia Yan a Paul. "S otcom a bratom sme hrali v podobnom zápase v Európe prvýkrát. Bola to dobrá zábava, v minulosti sme si už občas doma spolu zahrali. Paľa Demitru si budem pamätať do konca života. Vďaka rodičom sme sa poznali, hral s nami futbal i tenis. Pamätám si, že sa neustále usmieval," skonštatoval Yan Stastny. 


Stretnutia mali aj benefičný charakter a výťažok zo vstupného by mal pomôcť rozvoju mladých hokejových talentov. Suma 225-tisíc dolárov poputuje akadémiám Zdena Cígera a Igora Libu i pre Základnú školu Pavla Demitru v Dubnici. "Toto je ďalšia stránka tejto exhibície. Chceli sme pomôcť aj deťom, ktoré to potrebujú. Teší ma, že sa v tomto výrazne angažoval Peter Šťastný a vyzbieralo sa veľa peňazí," uviedol Ľuboš Bartečko, ďalší z mužov v zákulisí projektu. 


Emotívne chvíle prežívali všetci aktéri v 38. min. Vtedy sa na všetkých štadiónoch prerušila hra a diváci v stoji aplaudovali na počesť Pavla Demitru. V Bratislave sa na veľkoplošnej obrazovke objavilo veľké číslo 38, ktoré útočník nosieval. Turné sa končilo symbolicky na štadióne, na ktorom odohral Demitra svoj posledný ostrý súťažný zápas. "Ani v najlepších snoch som nedúfal, že to všetko takto dopadne. Všetko sa splnilo nad očakávania. Pre mňa bolo niečo výnimočné, že hráči Blues prišli na Slovensko a ukázali fanúšikom, aké sme boli kvalitné a vnútorne silné mužstvo. Paľa sme si chceli uctiť a pripomenúť aj týmto spôsobom. Každý zápas bol emotívny a dojemný. Najemotívnejšie však boli vždy chvíle v 38. min, keď sa všetko zastavilo," doplnil Ľuboš Bartečko. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies