Exguverér cyperskej Národnej banky dostal päť mesiacov väzenia za daňový únik

NETKY.SK • 27 Október 2014, 14:34 • 2 min
Exguverér cyperskej Národnej banky dostal päť mesiacov väzenia za daňový únik

NIKÓZIA - Bývalého guvernéra cyperskej Národnej banky odsúdili dnes na päť mesiacov väzenia za pokus o nezaplatenie dane z príjmov, ktoré mal po odchode do dôchodku.

slovakia

left justify in out

Christodulos Christodulu (75) viedol pred svojím odchodom do dôchodku v roku 2007 cyperskú Národnú banku päť rokov.

 

Súd ho dnes uznal za vinného z nepriznania príjmov konzultačnej firmy, ktorú vlastní spolu s dcérou, ako aj z pokusu nezaplatiť daň z milióna eur, ktoré boli príjmom od nemenovaného gréckeho podnikateľa. Christodulu neskôr daň z tejto sumy zaplatil, ale stalo sa tak až po oficiálnom prešetrení prípadu. 

 

Sudca dnes pri zdôvodňovaní verdiktu uviedol, že má byť výstrahou a poučením, ale aj ubezpečením pre širokú verejnosť, že zákon platí pre každého. 

 

Christodulu sa v úradníckom rebríčku vypracoval až na post ministra financií, ktorý zastával v rokoch 1994-99. Pôsobil aj ako minister vnútra, pričom si vyslúžil prezývku "Matka Tereza", keď pomoc sociálne slabým odovzdával v prítomnosti televíznych štábov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona