Exekútori zadržiavali Sociálnej poisťovni vyše 337.000 eur

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 09:51 • 2 min
Exekútori zadržiavali Sociálnej poisťovni vyše 337.000 eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) pri poslednej inventarizácii exekučných konaní, ktoré v minulosti postúpila exekútorom na vymáhanie svojich pohľadávok, zaznamenala viaceré nedostatky v postupe exekútorov.

slovakia

left justify in out

Z viac ako 415.000 zinventarizovaných konaní poisťovňa v 469 prípadoch zistila zadržanie a neodvedenie vymožených súm zo strany 14 súdnych exekútorov v celkovej hodnote 337.976,84 eura. Poisťovňa preto v tejto súvislosti podala na exekútorov trestné oznámenia a súbežne s nimi sú podávané aj občiansko-právne žaloby. 

 

S účinnosťou od 1. novembra 2013 zaviedla novela Exekučného poriadku prísnejšie pravidlá a stanovila presné termíny odvedenia vymožených peňazí. Exekútor je podľa nej napr. povinný peniaze prijaté v rámci exekučného konania poukázať oprávnenému bezodkladne či oznámiť samotné ukončenie exekučného konania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies