Exekútori upozorňujú na podvodné e-maily, ktoré zaplavili Česko

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 17:33 • 2 min
Exekútori upozorňujú na podvodné e-maily, ktoré zaplavili Česko

BRATISLAVA - Slovenská komora exekútorov (SKE) upozorňuje, že v Českej republike dnes zaregistrovali množstvo falošných výziev na zaplatenie exekúcie.

slovakia

left justify in out

Výzvy sa šíria podvodnými e-mailami, ktoré vyzývajú na úhradu neexistujúcich pohľadávok. "E-maily nie sú distribuované z exekútorských úradov a obsahujú vymyslené a chybné údaje. Navyše sú doručované s prílohou obsahujúcou počítačové vírusy," informovala hovorkyňa Českej komory exekútorov Petra Báčová.

 

Slovenská komora exekútorov upozorňuje občanov, aby v prípade zaznamenania podobných podozrivých e-mailov aj na Slovensku v žiadnom prípade neotvárali ich prílohy a neposielali finančné prostriedky na uvedené účty. "Postup súdneho exekútora je prísne regulovaný a má presné pravidlá. Občanovi musí byť úradne doručené písomné upovedomenie o začatí exekúcie. Ak aj súdny exekútor neskôr komunikuje prostredníctvom elektronickej pošty, jej pravosť si môže občan overiť priamo na stránke Slovenskej komory exekútorov www.ske.sk v sekcii Zoznam exekútorov. V prípade akýchkoľvek ďalších pochybností by mal občan kontaktovať príslušný exekútorský úrad alebo priamo kanceláriu Slovenskej komory exekútorov," povedala hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov Stanislava Kolesárová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies