Exekutíva UEFA prijala prísnejší disciplinárny poriadok

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 16:00 • 2 min
Exekutíva UEFA prijala prísnejší disciplinárny poriadok

LONDÝN - Výkonný výbor Európskej futbalovej únie (UEFA) na štvrtkovom zasadnutí v Londýne okrem výberu dejísk finále kontinentálnych klubových súťaží v sezóne 2014/15 prijal aj rozhodnutia týkajúce sa rasizmu či inzultácií rozhodcov.

slovakia

left justify in out

Exekutíva odsúhlasila prísnejší disciplinárny poriadok, ktorý vstúpi do platnosti 1. júna 2013. Ďalšiu rezolúciu o boji proti rasizmu by mal vydať piatkový XXXVII. riadny kongres UEFA.

Za rasistické prejavy svojich priaznivcov bude každý tím pykať po prvom priestupku čiastočným uzavretím štadióna, po druhom diváci nebudú mať prístup na tribúny vôbec a klub zaplatí pokutu 50-tisíc eur. Ak sa previní rasovo diskriminačným správaním hráč alebo funkcionár, nasledovať bude minimálne desaťzápasový dištanc. Trest za inzultáciu rozhodcu vzrastie z dvoch na tri stretnutia zastavenia činnosti, napadnutie mužov s píšťalkou alebo zástavkou bude znamenať minimálne 15-zápasový dištanc.

UEFA nezaháľa ani v boji s dopingom. Nariadila prieskum užívania steroidov na vzorke približne 900 hráčov, ktorí zasiahli do hry v súťažiach UEFA od roku 2008. Výsledky štúdie by mohli viesť k zavedenie inštitútu biologických pasov. Na vybraných podujatiach sa okrem štandardných močových testov začnú odoberať aj krvné vzorky.

Najbližšie zasadnutie výkonného výboru UEFA sa uskutoční 19. - 20. septembra 2013 v chorvátskom Dubrovníku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies