Dennis Rodman sa vracia do KĽDR, chce pomôcť otvoriť dvere

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 11:59 • 2 min
Dennis Rodman sa vracia do KĽDR, chce pomôcť otvoriť dvere

NEW YORK - Bývalý elitný americký basketbalista Dennis Rodman prezradil, že sa opäť chystá na návštevu KĽDR. Povedal to novinárom na letisku v Pekingu. Prílet niekdajšej hviezdy NBA do komunistického štátu očakávali v utorok.

slovakia

left justify in out

Excentrický Rodman vyhlásil, že verí, že prezident USA Donald Trump bude spokojný s jeho cestou. "Verím, že dosiahneme niečo, čo potrebujeme," povedal pre agentúru AP 56-ročný Rodman, ktorý dosiaľ navštívil KĽDR najmenej štyrikrát.

 

Je jeden z mála Američanov, ktorí sa stretli so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Na otázku, či s ním bude hovoriť o prepustení niekoľkých zadržiavaných amerických občanoch, odpovedal: "To nie je teraz moja priorita."

 

"Iba sa snažím otvoriť zatvorené dvere," odkázal päťnásobný šampión NBA pri odchode z Pekingu. "Som si istý, že ocení moju prítomnosť v Kórejskej ľudovodemokratickej republike, pretože naše záujmy sú rovnaké," odpovedal 56-ročný Rodman na otázku, čo si o jeho misii myslí Trump. 
 

Rodman sa v minulosti zúčastnil na oslave 31. narodenín Kim Čong-una, ktorého označil za svojho najlepšieho priateľa a veľkého vodcu. Dokonca mu zaspieval "Happy Birthday", čo v USA vyvolalo pobúrenie.

 

Rodman bol v KĽDR, považovanej za najbrutálnejšiu diktatúru na svete, v minulosti už štyri razy. V roku 2013 zorganizoval v Pchjongjangu turnaj medzi bývalými basketbalistami z NBA a družstvom KĽDR. Severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi následne na spoločnej večeri oznámil, že v ňom "má priateľa na celý život".

Počas ďalšej návštevy v januári 2014, len niekoľko týždňov po tom, ako dal Kim popraviť za vlastizradu svojho strýka a dovtedajšiu "dvojku" v mocenskej štruktúre krajiny Čang Son-tcheka, Rodman Kimovi okázalo blahoželal k narodeninám a opäť ho označil za svojho "najlepšieho priateľa".
 

Taktiež podporil aj súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa počas predvolebnej kampane a v roku 2015 ho v jednom tweete nazval "dlhoročným dobrým priateľom".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona