Excentrický brankár Chilavert má päťdesiat, jediný dal hetrik

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 17:45 • 2 min
Excentrický brankár Chilavert má päťdesiat, jediný dal hetrik

ASUNCIÓN - Roky predtým, než začal futbalový svet udivovať nevídanou streleckou produktivitou brazílsky brankár Rogério Ceni, sa to darilo paraguajskej ikone Josému Luisovi Chilavertovi.

slovakia

left justify in out

"El Buldog", ako gólmana s jedovatou ľavačkou a popudlivou povahou prezývali, sa v pondelok 27. júla dožíva jubilejnej päťdesiatky. Erbom jeho výstrednosti boli priame a pokutové kopy, z ktorých v 74 dueloch za národný tím skóroval 8-krát.

 

Chilavert je jediným brankárom na svete, ktorý dosiahol v zápase hetrik: ako hráč argentínskeho Vélezu Sarsfield premenil 28. novembra 1999 v stretnutí proti Club Ferro Carril Oeste tri pokutové kopy. Rodák z mesta Luque reprezentoval svoju vlasť na MS 1998 aj 2002. V Európe chytal za španielsku Zaragozu a francúzsky Štrasburg. Na klubovej úrovni nastrieľal vyše 50 gólov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies