Exarbiter Halsey: Narastajúci tlak môže viesť k samovraždám rozhodcov

NETKY.SK • 17 September 2013, 10:15 • 2 min
Exarbiter Halsey: Narastajúci tlak môže viesť k samovraždám rozhodcov

LONDÝN - Bývalý futbalový rozhodca z anglickej Premier League Mark Halsey sa obáva, že narastajúci tlak na jeho súčasných exkolegov, môže viesť až k samovraždám arbitrov.

slovakia

left justify in out

Halsey vo svojej autobiografii uverejnenej po častiach v denníku The Sun napísal, že súčasným rozhodcom by sa malo viac pomáhať vyrovnať sa so stresom z Premier League a narastajúcim tlakom médií.

"Nepotrvá to dlho a nejaký rozhodca to s nervami nezvládne," cituje agentúra AP Halseyho, ktorý ukončil kariéru po minulej sezóne. "Súčasne verím tomu, že ak neurobíme niečo na pomoc rozhodcom s ich mentálnym zdravím a otázkou stresu, tak potom sa možno dočkáme samovraždy."

Halsey pri svojich argumentoch spomína často príbeh bundesligového rozhodcu Babaka Rafatiho, ktorého našli s podrezanými žilami na zápästí v hotelovej vani predtým, ako sa podrobil liečeniu proti depresiám. "S príchodom čoraz mladších a mladších rozhodcov sa obávam, že môžu utrpieť syndróm vyhorenia," uviedol Halsey, ktorému v roku 2009 diagnostikovali rakovinu, ale v marci 2010 sa vrátil na "zelené koberce".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona